Heerde 2 verspeelt winst

maandag 07 maart 2016

Heerde 2 heeft ook de derde wedstrijd van 2016 niet weten te winnen. Afgelopen weekend was WWNA 3 de tegenstander. Na een goede eerste helft met een 2-0 voorsprong bij rust voor Heerde, verspeelden de geelzwarten de wedstrijd in de tweede helft. WWNA wist zich terug te knokken en de wedstrijd te winnen, eindstand 2-3. Door de nederlaag zakt Heerde verder op de ranglijst richting de onderste regionen van de middenmoot.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd door Veluwe Service Diensten de gehele selectie van Heerde 2 voorzien van prachtige nieuwe polo’s, zie onderstaande foto. Namens Heerde 2 een bloemetje als bedankje voor de sponsoring door Veluwe Service Diensten. Het was Heerde dat de wedstrijd aftrapte. Heerde begon goed en georganiseerd aan de wedstrijd. Binnen het kwartier werd dit beloond door de openingstreffer. Bas Balster werd aan de linkerkant bereikt, die op zijn beurt naar binnen sneed en de bal hard in de korte hoek tegen het net aan joeg, 1-0. Heerde bleef hierna georganiseerd voetballen. Posities werden bij Heerde op de juiste manier bekleed en bij balbezit wist Heerde de bal goed rond te laten gaan in de ploeg en de rust op te brengen om een kans te creëren. Na ongeveer een half uur voetballen verdubbelde Hessel van Lohuizen de voorsprong voor Heerde door een vrije trap kiezelhard achter de doelman van WWNA te schieten, 2-0. WWNA probeerde het op haar beurt enkele malen door er counterend uit te komen. Echter stond de defensie van Heerde prima opgesteld en wist Mark van de Kuijt met goede reddingen zijn doel schoon te houden tot de rust. Hierdoor ging Heerde met een dik verdiende 2-0 voorsprong de rust in.

Vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede helft maakte Heerde het zichzelf moeilijk en werd het afgetroefd. In balbezit zocht Heerde continu de moeilijke oplossing wat resulteerde in balverlies en stond het positioneel niet meer goed bij Heerde. Dit in tegenstelling tot de eerste helft. Daarnaast kwam WWNA een tikkeltje feller uit de kleedkamer dan Heerde, waardoor WWNA de meeste duels wist te winnen. Na amper een paar minuten spelen wist WWNA de aansluitingstreffer te maken door van dicht bij te scoren, 2-1. WWNA rook bloed, bleef doordrukken en Heerde wist zich niet te herpakken. WWNA profiteerde van de slordigheden bij Heerde en wist een half uur voor tijd op gelijke hoogte te komen door een fout in de defensie van Heerde af te straffen, 2-2. Heerde probeerde kansen te creëren voor de goal van WWNA maar leed veelvuldig balverlies. WWNA profiteerde hier een kwartier voor tijd slim van door snel om te schakelen en te counteren, waar de 2-3 uitviel. Heerde was in de resterende speelminuten niet meer bij machte om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Hierdoor ging WWNA na het laatste fluitsignaal met de drie punten richting Wenum-Wiesel.

Een prima eerste helft voor Heerde met een belabberde tweede helft als vervolg en een teleurstellend resultaat na 90 minuten voetballen. Een wedstrijd die Heerde in eigen hand had, maar helaas heeft verspeeld. Volgende speelronde neemt Heerde het op tegen WSV 4 uit Apeldoorn. Gezien de stand op de ranglijst van beide teams een zware wedstrijd voor Heerde, daar WSV 4 nog bovenin meedraait. Wil Heerde revanche op de resultaten van de afgelopen wedstrijden dan zal het alles moeten geven voor de overwinning. De wedstrijd wordt gespeeld op 13 maart 2016 op Sportpark De Voorwaarts in Apeldoorn en vang om 11:30 aan.

Scoreverloop: 12e 1-0 Bas Balster, 26e 2-0 Hessel van Lohuizen, 47e 2-1 WWNA, 61 2-2 WWNA, 75e 2-3 WWNA

Opstelling: Mark van de Kuijt; William Remmers, Hessel van Lohuizen, Diederik Lagerweij ©, Joris Nak; Remon Bomhof, Reinier Simens (58e Sijmen Middelkoop), Dirk Buter; Thijs Stalenhoef, Lars Olde Nordkamp, Bas Balster (70e Kevin Koopman)