Het weerbericht van vandaag

maandag 14 maart 2016

Met 2 opeenvolgende nederlagen moest het maar weer eens gaan gebeuren voor Heerde C2. Bij ASC Dalfsen moesten de 3 punten opgehaald worden, om deze vervolgens af te leveren bij sportpark Molenbeek. Het voornaamste probleem is dat de C2 geen koeriersdienst maar een voetbalteam is, dus dit bleek nog een lastige taak te worden.

Met 7 originele C2 spelers en 4 leenspelers reisden wij bij het krieken van de dag af naar Dalfsen. 11 spelers, geen wissels, daarmee zou het gaan gebeuren. Mede dankzij een stormvloed aan mentaliteit kon de C2 goed aan de wedstrijd beginnen, de eerste paar minuten werden dan ook positief toegeschreven aan het elftal uit Heerde.

Dankzij een bliksemsnelle counter bracht Dalfsen het gezegde “men moet zeilen terwijl de wind waait” wel heel letterlijk in de wedstrijd, want hoe onterecht ook, Dalfsen kwam op een 1-0 voorsprong. Na dit doelpunt moest de C2 het spel van de zonnige kant bekijken, want het was zeer zeker nog niet over, dit is voor de wedstrijd ook duidelijk gemaakt door de trainers en leider.

Na de 1-0 zat de wind eronder voor Dalfsen, en de doelpunten verrezen als paddenstoelen na een regenachtige dag, de 2-0, 3-0, en 4-0 voor de rust. Zoals wij allen weten komt na regen zonneschijn, zo ook tijdens deze wedstrijd. Dankzij een mentale oppepper van de ouders, begeleiders en onderling ook de spelers konden wij de wind uit een andere hoek laten waaien. Heerde werd sterker en sterker, mede hierdoor kwam Dalfsen niet meer uit de benaderde situatie op eigen helft.

Waar deze 2e helft gewonnen moest worden, kwam Dalfsen toch voor de regen nog thuis, want na de 4-1 van Heerde scoorden zij de 5-1, waardoor de wedstrijd doodgemaakt werd. Het was wachten op het eindsignaal, zodat de flink teleurgestelde spelers van vv Heerde snel konden douchen en de weg naar huis konden zoeken.

Een voor de C2 typisch en toepasselijk gezegde voor de laatste paar weken luidt: “Als het in de kajuit regent, druipt het in de hut”. Door een chronisch spelers tekort staat de groep onder constante druk, en wij hopen hierdoor niet hopeloos kopje onder te hoeven gaan. Met een beetje hulp van bovenaf moeten wij dit seizoen droog kunnen afmaken, en toch met onze neuzen in de wind lopen.