Meiden D1 verliezen nipt van Swift MD1 1-2

maandag 14 maart 2016

Afgelopen zaterdag 12 maart speelden de meiden de lastige uitwedstrijd tegen Swift. Om half tien begon de wedstrijd en al in de 2e minuut zette Sabine de meiden op een 1-0 voorsprong na een vloeiende aanval over veel schijven. Een bliksemstart van Heerde en waarschijnlijk hebben een paar ouders het doelpunt gemist. De aanvallende intenties zijn duidelijk en Heerde gaat door met het goede spel. Maar Swift wordt ook wakker en komt beter in het spel. De eerste de beste aanval van Swift is raak en het is weer gelijk 1-1. Na de gelijkmaker ontstaat er een boeiende en spannende wedstrijd met kansen voor beide teams en is Heerde de iets betere ploeg. Vanuit het niets komt Swift zowaar op 2-1, een lange bal over de verdediging wordt door de snelle spits koelbloedig afgemaakt. Een tegenvaller zo vlak voor rust en we gaan rusten met een 2-1 achterstand. Na een lange pauze, beide teams staan allang op het veld, maar het wachten is op de scheidsrechter van Swift. De scheidsrechter van Swift heeft de koffie nog niet op en moet nog even een peukje roken. Eindelijk komt hij, ook na aandringen van de toeschouwers, het veld op.

De tweede helft gaat het spel op en neer en beide teams hebben kansen, maar er wordt niet meer gescoord. Net het laatste tikje ontbrak, anders hadden de meiden vast gewonnen. De meiden van Heerde zijn de betere ploeg en hadden zeker een punt verdiend en hadden eigenlijk drie punten mee naar huis moeten nemen. Volgende week zaterdag 19 maart spelen de meiden thuis tegen Nunspeet MD1 om 12:30 uur en gaan we vol op de aanval en houden we de drie punten thuis.