Heerde 2 knokt zich naar punt

maandag 14 maart 2016

Heerde blijft in 2016 wachten op haar eerste overwinning. Wel zit er een stijgende lijn in de prestaties van de geelzwarten. Werden de voorgaande wedstrijd nog verloren, afgelopen weekend tegen WSV 4 werd een punt behaald. Op Sportpark De Voorwaarts stond het scorebord aan het eind van het fluitsignaal op 2-2. Al was het spel niet altijd even goed er werd wel keihard geknokt voor een goed resultaat.

Met de stralende zon boven ons en het kwik rond de 10C trapte WSV, dat voor aanvang van de wedstrijd de tweede positie op de ranglijst bezette, af voor de wedstrijd. Beide elftallen begonnen redelijk aan de wedstrijd. Na circa een kwartier spelen was het echter Heerde dat zichzelf uit de wedstrijd speelde. Net als in voorgaande wedstrijden werden er in balbezit verkeerde keuzes gemaakt, de moeilijke oplossing werd gezocht, en in de passing was Heerde onzuiver. WSV wist hier tot kort voor rust niet van te profiteren, want in verdedigend opzicht stond Heerde redelijk goed opgesteld. Over en weer waren er kleine kansen. Zoals gezegd wist WSV van de onzorgvuldigheden van Heerde niet te profiteren tot kort voor rust, want enkele minuten voor rust kwam WSV op voorsprong. Met een lange bal werd de linkshalf van WSV diep gestuurd. Twee verdedigers van Heerde wisten de bal niet te verdedigen waardoor de speler van WSV de bal kon controleren en over de uitkomende Mark van de Kuijt kon chippen, 1-0.

Met één wissel doorgevoerd in de ploeg begon Heerde aan de tweede helft om het tij te keren. De tweede helft begon goed voor Heerde, want Heerde wist vlug op gelijke hoogte te komen met WSV. Het was Lars Olde Nordkamp die Heerde naar de 1-1 schoot. Net toen Heerde terug was gekomen in de wedstrijd leidde dom balverlies het vertrek van Mark van de Kuijt in die na het doorhalen van een doorgebroken speler kon gaan douchen. Met een man minder in het veld deed Heerde helemaal niet onder aan dan WSV. Heerde begonnen te knokken en beter te voetballen. Met name Martin Roke was ‘on fire’, die continu opstoomde aan de rechterflank. Een kwartier voor het einde bekroonde Martin zijn optreden met een treffer. Na voor de zoveelste keer te zijn opgestoomd aan de rechterflank ontvang Martin de bal in het strafschopgebied. Met de rug naar de goal draaide hij zich om en haalde hij doeltreffend uit met links, 1-2. Zaak voor Heerde om de voorsprong te verdedigen en vast te houden. Dit lukte Heerde niet. Wederom een paar minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Heerde een tegentreffer te verwerken. Een vrije bal werd het strafschopgebied ingepompt en vervolgens door een speler van WSV binnen geschoten, 2-2. Dit was tevens de eindstand.

Voor Heerde duurde beide helften net een paar minuten te lang. Daarnaast was het spel van Heerde in de eerste helft niet goed, maar wist Heerde zich in de tweede helft knap terug te knokken. Volgende speelronde neemt Heerde het in eigen huis op tegen Brummen 3. De wedstrijd wordt gespeeld op 20 maart 2016 Sportpark Molenbeek te Heerde en vangt aan om 11:00 uur. Eerder dit seizoen was Heerde met 2-6 te sterk voor Brummen.

Scoreverloop: 43e 1-0 WSV, 51e 1-1 Lars Olde Nordkamp, 76e 1-2 Martin Roke, 86e 2-2 WSV

Opstelling: Mark van de Kuijt; Martin Roke, Hessel van Lohuizen, Diederik Lagerweij (46e Bas Balster), Joris Nak; Remon Bomhof, Reinier Simens, Dirk Buter; Abdi Hussein, Lars Olde Nordkamp, Koen Menning