Meiden D1 winnen verdiend van Nunspeet MD1 2-0

maandag 21 maart 2016

Zaterdag 19 maart stond de wedstrijd tegen de meiden van Nunspeet op het programma. Nunspeet had nog maar twee wedstrijden gespeeld, maar wel allebei gewonnen. Na het onverdiende puntenverlies van vorige week waren de meiden er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Vanaf het eerste fluitsignaal gaat Heerde vol op de aanval en is het een boeiende wedstrijd met veel kansen voor Heerde. Sommige ouders hebben het koud langs de lijn, maar van deze wedstrijd krijgen ze het wel warm. Aangemoedigd door het Heerder publiek wordt Nunspeet vast gezet op eigen helft. Mooie aanvallen worden aan de toeschouwers getoond alleen de doelpunten ontbreken nog. Maar dan na 20 minuten is de ban gebroken en scoort Lonneke de verdiende 1-0 met een mooi afstandsschot. Na de 1-0 van Heerde zoekt Nunspeet nu meer de aanval, maar onze solide verdediging geeft bijna geen kans weg. En bij een doorbraak van Nunspeet staat er altijd nog Chayenne, die goed redt wanneer een speelster alleen op het doel afgaat. De rust wordt bereikt met een verdiende 1-0 voor Heerde. Met deze kleine marge weet je het maar nooit en hoe vaak zie je wel niet dat als een team veel kansen mist, het doelpunt aan de ander kant valt. De tweede helft is begonnen en Nunspeet ruikt aan de 1-1, maar de kansen worden niet benut. Ook Heerde krijgt weer veel kansen en schiet nog een keer op de lat. Het belooft een spannend slot te worden, maar 10 minuten voor het einde van de wedstrijd scoort Femke de 2-0 en gooit het duel op slot. Er zijn nog een paar kleine kansen voor beide doelen, maar de eindstand is 2-0 voor Heerde. De meiden hebben een mooie pot voetbal op de grasmat gelegd en hebben verdiend gewonnen. Dank voor de goed en strak vlaggende grensrechter Michelle. Volgende week zijn de meiden vrij. De volgende wedstrijd is op 2 april en dan spelen de meiden uit tegen de buren SEH om 9:00 uur. SEH staat bovenaan met nog geen puntverlies. Hoog tijd om daar verandering in te brengen en kom onze meiden aanmoedigen.