Heerde 2 boekt ruime overwinning op WSV 4

dinsdag 29 maart 2016

Op Tweede Paasdag stond voor Heerde 2 de tweede wedstrijd in drie dagen tijd op het programma. Na eerder afgelopen weekend tegen TKA 2 te zijn uitgeschakeld in de beker stond maandag de competitiewedstrijd tegen WSV 4 op het programma. Op Sportpark Molenbeek boekte Heerde een ruime overwinning van 5-0 op WSV. Na een ietwat slordig begin knokte Heerde zich goed in de wedstrijd en nam in de tweede helft afstand van WSV.

Na enkele weken geleden op bezoek bij WSV een gelijkspel te hebben behaald stond maandag de returnwedstrijd op het programma. Met enkele positionele wijzigingen binnen het elftal t.o.v. de bekerwedstrijd tegen TKA begon Heerde aan de wedstrijd. Zoals gezegd begon Heerde wat slordig aan de wedstrijd. Met name in balbezit was Heerde onrustig en ging het slordig om het balbezit en was de passing onzuiver. Met wat hulp van de verdediging van WSV wist Heerde een kwartier voor rust op voorsprong te komen. Achterin bij WSV werd de bal zomaar bij Remon Bomhof in de voeten gespeeld die hierna vrij doortocht richting het doel van WSV had en de bal keurig van de rand van het strafschopgebied in de verre hoek plaatste, 1-0. De openingstreffer gaf Heerde motivatie en energie, want Heerde kwam hierna beter in de wedstrijd. WSV probeerde in de eerste helft van zich af te bijten, maar iedere keer stond Mark van de Kuijt goed opgesteld op het doel schoon te houden. Richting de rust toe ging Heerde beter voetballen. In balbezit ging de bal van voet naar voet. Dit vormde de basis voor de 2-0 vlak voor rust. Na goed combinatievoetbal kwam de bal bij Diederik Lagerweij die de bal naar rechts kapte en de bal vanaf zo’n 20 meter in de rechterbovenhoek schoot, 2-0.

Met een 2-0 voorsprong begon Heerde aan de tweede helft. Het eerste kwartier van de tweede helft had Heerde het lastig en wankelde het. WSV voerde vanaf het eerste fluitsignaal in de tweed helft de druk op en was enkele keren dicht bij een treffer, ware het niet dat William Remmers de bal van de doellijn haalde en Mark van de Kuijt wederom goede reddingen in huis had. Heerde wist zijn doel schoon te houden. Na een kwartier spelen in de tweede helft begon Heerde z’n ritme weer te vinden en gelijk was het raak. Na een goede aanval legde Lars Olde Nordkamp de bal breed op de vrijstaande Remon Bomhof die de bal vanaf 11 meter binnen schoot, 3-0. Heerde bleef in balbezit geconcentreerd en zorgvuldig voetballen. Bij balbezit van WSV zette Heerde op eigen helft druk voor uit. Hierdoor wist Heerde de bal vaak te onderscheppen. Met goede aanvallen pikte ook Lars Olde Nordkamp tegen WSV zijn doelpunten mee. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd was hij tweemaal het eindstation en zorgde hij voor de 4-0 en de 5-0. In de resterende minuten wist Heerde de pot dicht te houden waardoor de drie punten in Heerde bleven.

Bij vlagen werd er weer goed voetbal gespeeld. Daarnaast werd de nul gehouden en de overwinning werd behaald. Kortom, een prima Tweede Paasdag voor Heerde 2. Zaak om dit vast te houden en de stijgende lijn voort te zetten naar de volgende competitiewedstrijd. Volgende speelronde neemt Heerde het in de competitie op tegen Vaassen 3. De wedstrijd zal gespeeld worden op 3 april 2016 op Sportpark Molenbeek te Heerde en vangt om 11:00 uur aan.

Scoreverloop: 31e 1-0 Remon Bomhof, 44e 2-0 Diederik Lagerweij, 59e 3-0 Remon Bomhof, 72e 4-0 Lars Olde Nordkamp, 80e 5-0 Lars Olde Nordkamp

Opstelling: Mark van de Kuijt; William Remmers, Diederik Lagerweij ©, Hessel van Lohuizen, Joris Nak; Remon Bomhof, Reinier Simens, Robert Bronsink; Jordy van Leeuwen (60 Bas Balster), Lars Olde Nordkamp (81e Carlo Wensink), Arne Sellies