Jan Draaijer gekroond als beste darter vv Heerde

woensdag 06 april 2016

Op de vrijdagavond van 25 maart was het dan zover, sinds zeer lange tijd werd er door de supportersvereniging een zogenaamd gesloten single toernooi gehouden in de kantine van de vv Heerde.
Via dit single toernooi werd bepaald wie zich op dit moment de beste darter van de vv Heerde mag noemen.

Maar liefst 31 darters verschenen om 18.30 uur aan de start van dit spannende maar bovenal ook gezellige toernooi. Er moest vroeg begonnen worden i.v.m. de ietwat bekrompen opgelegde sluitingstijden van de gemeente Heerde.
Dit mocht echter de pret niet drukken en al vroeg was er gezelligheid maar er werd ook serieus gedart.
Er werd gespeeld in 3 poules van 5 en 4 poules van 4. Na de poules en het nodige rekenwerk werd het kaf van het koren gescheiden en gingen de besten uit de poule door naar de winnaarsronde en de spelers die iets minder fortuinlijk waren door naar de verliezersronde.

Toen de stofwolken van de knock out fases voorbij waren stonden in de verliezersronde Stefan Bronsink en Maurice Kommer tegenover elkaar in de finale. In een spannende wedstrijd was het uiteindelijk Maurice die aan het langste eind trok.
De finale in de winnaarsronde ging tussen Arjan Rorije en Jan Draaijer. Arjan had helaas zijn beste pijlen al in de vorige rondes gegooid waar hij onder anderen good old Dennis v. Velsen uitschakelde die weer terug in vorm komt na een maandenlange dartblessure. Het was dan ook de ouwere geslepen Jan Draaijer die de finale terecht op zijn naam schreef. Tevens gooide hij in de finale ook nog de 1
e 180. De wisselbeker en een leuk geld bedrag was zijn deel. De hoogste finish was voor Dewi v. Velsen die nog een diner bon van de Spikke tegoed heeft. Ander hoogtepunt was dat de enige dame in het toernooi Marjolijn Rorije die 1e werd in haar poule, helaas strandde ze in de winnaarsronde.

Het gesloten single toernooi was mede dankzij het barpersoneel Rina en Hannie een groot succes en precies volgens regels was de kantine om 23.30 weer leeg en gesloten. Het toernooi zal jaarlijks op de agenda komen en tevens zullen er het nieuwe seizoen uiteraard weer wat open toernooien geregeld worden.