Heerde 2 komt te kort tegen Twello 2

maandag 11 april 2016

Na 3 wedstrijden oprij waarin Heerde 2 punten wisten te pakken was Twello 2 afgelopen zondag de baas. Op Sportpark Zuiderlaand werd met 1-0 verloren van Twello. Heerde leverde strijd, wist kansen te creëren, maar was af en toe ook onzorgvuldig in balbezit. Door de overwinning van Twello en het gelijke spel van KCVO mag Twello zich de nieuwe koploper in de competitie noemen.

Zowel Heerde als Twello begonnen redelijk goed aan de wedstrijd. Heerde beperkte zich in de beginfase met name aan verdedigen en het afstoppen van aanvallen van Twello. Twello spendeerde z’n energie in de beginfase aan het opzetten van aanvallen. Met name de rappe en behendige buitenspelers werden bij Twello gezocht in de poging om iets te kunnen creëren. Heerde slaagde er in om de aanvallen van Twello tot een kwartier voor rust onschadelijk te maken. Een kwartier voor rust wist Twello zich los te wurmen en te ontsnappen aan de defensie van Heerde. Oog in oog met Jordy van Leeuwen faalde de rechtsbuiten van Twello niet en schoof de bal langs Jordy, 1-0. Na de openingstreffer kroop Heerde wat uit z’n schulp en probeerde het ook kansen te creëren. Die kansen kwamen er, maar helaas wist Heerde niet dichter bij het doel te komen dan het raken van het aluminium in de eerste helft. Aan de andere kant wist Jordy met enkele goede reddingen de marge op 1 te houden, waardoor de ruststand 1-0 in het voordeel van Twello bedroeg.

Met maar een 1-0 achterstand en nog 45 minuten te spelen voelde Heerde dat er wellicht wat mogelijk was. Dit gaf Heerde extra motivatie om de tweede helft te vlammen. In de tweede helft wist Heerde een paar keer goed voor de goal van Twello te komen, maar was het niet effectief genoeg om de kansen af te maken. Twello wist er ook een paar keer gevaarlijk uit te komen, maar continu was Jordy van Leeuwen een sta in de weg voor de aanval van Twello. Tot het laatste fluitsignaal bleef Heerde knokken, maar Twello wist stand te houden. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor Twello.

Wellicht had Heerde een punt verdiend tegen Twello, maar verzuimde het zichtzelf om één van de schaarse kansen te benutten. Er werd strijd geleverd maar helaas kwam Heerde net te kort tegen Twello. Volgende speelronde neemt Heerde het doordeweeks op tegen V en L 2. Op donderdagavond 14 april 2016 om 18:30 staat deze inhaalwedstrijd op Sportpark ’t Hul ingepland. Op zondag 17 april 2016 staat de thuiswedstrijd tegen KCVO 3 op het programma.

Scoreverloop: 29e 1-0 Twello

Opstelling: Jordy van Leeuwen; Dirk Buter, Diederik Lagerweij ©, Reinier Simens, Carlo Wensink; Remon Bomhof (46e Koen van Dun), Martin Roke, Arne Sellies; Thijs Stalenhoef (60e William Remmers), Kevin de Weerd, Koen Menning