Heerde 2 en KCVO 3 verdelen de punten

maandag 18 april 2016

Afgelopen donderdag werd er op bezoek bij V en L 2 in Twerwolde een 2-3 overwinning geboekt. Gemakkelijk ging het niet, maar Heerde toonde veerkracht. Na op 1-0 achterstand te waren gekomen in de eerste helft trok Robert Bronsink de score in de 2e helft gelijk. Luttele minuten na de gelijkmaker kwam V en L weer op voorsprong, maar Reinier Simens wist Heerde al snel op gelijke hoogte te schieten. Ongeveer 10 minuten voor het eind bepaalde Hessel van Lohuizen uit een vrijetrap de eindstand op 2-3.

Daags na de wedstrijd tegen V en L 2 stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen KCVO 3 op het programma. Eerder dit seizoen, in de heenwedstrijd op Sportpark De Egelbeek, werd Heerde met 6-1 afgedroogd. Reden tot revanche. Daarnaast is KCVO nog in de race om het kampioenschap. Voor Heerde was het bikkelen en zwoegen tegen KCVO en misschien had er nog meer ingezeten, maar na het laatste fluitsignaal stond de brilstand nog op het bord en eindigde de wedstrijd in 0-0. Beide teams kregen enkele goede kansen, maar wisten deze niet te verzilveren. Voor Heerde een hartstikke goede prestatie. KCVO loopt door het gelijkspel averij op in de strijd om het kampioenschap, waardoor de achterstand op Twello inmiddels 2 punten is.

Vanaf de 1e minuut scherp beginnen en KCVO niet laten voetballen was de tactiek die Heerde meekreeg in de wedstrijdbespreking. Heerde was echter niet vanaf de 1e minuut bij de les, want amper een minuut te hebben gespeeld had KCVO de eerste kans al gehad. Misschien had Heerde dit nodig om wakker geschud te worden, want daarna was Heerde bij de les. In balbezit probeerde Heerde te voetballen, maar strandde het positiespel van Heerde meestal in de voorhoede waar de bal niet goed vast gehouden kon worden. In de 1e helft wist Heerde een paar kleine kansen te creëren. In verdedigend opzicht en positioneel stond Heerde redelijk goed opgesteld. De eerste helft ging redelijk gelijk op. KCVO kreeg aan het eind van de 1e helft de beste kans op de gelijkmaker, maar wist de goed keepende Jordy van Leeuwen niet te passeren. Hierdoor gingen beide elftallen met de brilstand op het scorebord de rust in.

Met enkele positionele wijzigingen aan de rechterflank begon Heerde aan de 2e helft. Daar waar KCVO in de 1e helft redelijk voetbal speelde door van achteruit op de bouwen, loerde KCVO in de 2e helft veelvuldig op de counter. Er werd in de 2e helft voor elkaar gestreden en Heerde wist de meeste duels te winnen. Heerde rook bloed en wist een paar goede kansen te creëren. Via Lars Olde Nordkamp kreeg Heerde de beste kans van de wedstrijd, was het niet dat hij vanaf zo’n 40 meter de binnenkant van de paal raakte. Het was af en toe bikkelen en zwoegen voor de geelzwarten en het was niet altijd even mooi wat zij lieten zien, maar wel effectief. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd zette Heerde nog een keer aan om een voorsprong te forceren. Deze kwam er echter niet meer, waardoor de punten werden verdeeld.

Een prima resultaat voor Heerde. Een resultaat waar, gezien het wedstrijdbeeld, beide elftallen mee kunnen leven. Met nog 2 competitiewedstrijd te gaan speelt Heerde volgende speelronde tegen Robur et Velocitas 3. De wedstrijd wordt gespeeld op 24 april 2016 op Sportpark Molenbeek en vangt om 11:00 uur aan. Eerder dit seizoen werd op bezoek in Apeldoorn na een goede 1e helft in de aller laatste minuut gelijk gespeeld, 2-2. Kortom, ook tegen Robur heeft Heerde nog wat recht te zetten.

Scoreverloop: -

Opstelling: Jordy van Leeuwen; William Remmers (46e Martin Roke), Diederik Lagerweij ©, Hessel van Lohuizen, Joris Nak; Robert Bronsink (46e Dirk Buter), Reinier Simens, Arne Sellies (60e Koen Menning); Remon Bomhof (75e Thijs Stalenhoef), Lars Olde Nordkamp, Abdi Hussein (70e Bas Balster)