Onwijs gave D-day

maandag 02 mei 2016

Hoi voetbalvrienden ,

Ja je leest het goed in de aanhef “voetbalvrienden” want zo kunnen we ons na zo’n seizoen wat bijna op z’n einde is wel noemen.

Wij hebben om maar in termen van Bevrijdingsdag etc te spreken een echte D Day gehad, Heerde D wel te verstaan met de langste dag van Heerde .

Om 8 uur ’s morgens vertrekken en naar ik heb gehoord om bijna 8 uur ‘s avonds moesten de boys weer van het veld worden gehaald. …conditioneel waren we toch ook al de beste.. wat een team wat een liefhebbers!!

Eerst in Olst nog even een voetbaldemonstratie van een kampioen laten zien……..met 6-0 kunnen de jongens van Overwetering ook nog rustig gaan slapen want als bijvoorbeeld alleen “rikkert” de kansen had benut hadden er nieuwe telramen moeten worden besteld. Hij vertelde later dat hij de schoenen van vader Frans aan had gehad en dat zou de oorzaak zijn…..Helemaal goed Rikkert. De dag werd er niet minder mooi door.!!!

Bij terugkomst in Heerde een warme ontvangst in de mooi aangeklede bestuurskamer met lekkere spekkies (niet voor op de BBQ)en een lekker Frietje etc.

Daarna op een prachtig versierde kar met BOER JOS ( niet die klojo van Boer zoekt vrouw maar ONZE JOS!!!) op de Tractor door ons mooie Heerde…..als het iets minder snel gaat zie je pas hoe mooi Heerde kan zijnJ. De Dj’s Marvin Ronnie en Jacob hadden prachtige meezingliedjes op de enorme geluidsinstallatie staan…..en ja de ene gek zingt harder als de ander en ontstond er een mooie geelzwart file in ons dorp……..sommige ouders hadden “trekkervrees “ en waren her en der verdekt opgesteld langs de route ……….niet geheel onherkenbaar.

Ja en dan effe een BBQ bij de voetbal om het even te vieren………en dat was wel helemaal een kampioensbbq JOS EN GERHARD NAMENS IEDER HEEL HARTELIJK DANK……….meer dan geweldig …grandioos met Chef kok Robert “Erik” Kranenborg aan het fornuis…op de heerlijke braadgeuren kwamen ook enkele bobo’s af maar er was zoveel dat de afsluitdag van onze vereniging ook al wel vast gehouden kon worden. Heerlijke fruitsalades etc etc te lekker om allemaal op te noemen…. Alle Sonja Bakker fans waren in zware overtreding en ipv van een SAS dag werd het voor sommigen een plasdag want ook het koelkastje in het Tuinhuisje van Henkie was goed gevuld. ……….er werd goed gegeten en gedronken…..er was een moeder die zong de volgende dag nog “goa stoan ai veur Heerde bent” ………rare ranja gedronken zeker.

Ook was er tussendoor nog een herinneringsfoto voor elke speler van ons dreamteam…….een echte supermooie foto ….zeer scherp op A3 formaat mede mogelijk gemaakt door onze huisfotograaf Jan en drukker Frans……….heel hartelijk dank. Het eerste exemplaar werd met een traan van blijdschap en emotie EN EEN MOOIE WEDSTRIJDBAL ALS HERINNERING in ontvangst genomen door de helaas afscheidnemende Ilja van der PIJL…. En om het vetpercentage weer in balans te brengen werd er ook nog even een balletje getrapt tussen vader en zonen……….ondergetekende heeft het einde niet meegemaakt maar ook dit was OOK voor bijna iedereen top.

Ja dat zijn leuke dingen voor de mensen ….het kost een paar uurtjes maar dan heb je ook wat……..en krijg je ook wat………..MOE EN VOLDAAN NAAR HUIS??

IEDEREEN EN DAN OOK ECHT IEDEREEN HEEL HARTELIJK DANK VOOR DEZE SUPER D- DAY………….HET WAS GROOTS……GEZELLIG …TOP….EN WEER EEN TEAMPRESTATIE.

Met geelzwarte groet