Heerde B1 wint eerste competitiewedstrijd met 3-1 van Berkum B3

maandag 12 september 2016

De geelzwarten moesten uit tegen Berkum. We begonnen goed, Daan maakte de 1-0 voor Heerde. We dachten dat we het makkelijk zouden krijgen, maar Berkum had zich goed ingesteld op ons en wilde niet meer dik verliezen zoals verleden week voor de beker toen we er ook tegen moesten. We kregen kans op kans, lat paal de keeper die in de weg stond.
Berkum stond goed te verdedigen en zat er goed bovenop, dit resulteerde zelfs in de 1-1 voor Berkum via een uitval. Maar we rechten onze rug en Michel maakte de 2-1 en daarna maakte Rico vlak voor rust de 3-1.

Edwin en Jan hielden de bekende peptalk en Tobias kwam er in voor Jaro die niet helemaal fit was.
De tweede helft moet ik de complimenten aan Berkum geven, ze verdedigden prima en hielden de schade beperkt. We hebben deze wedstrijd gewonnen en het was raar om te zien dat onze jongens teleurgesteld waren, en de tegenstander blij dat ze maar met 3-1 verloren hadden.
We hopen dat het beter gaat met de blessures van Gerrit en Menno en Jaro die niet helemaal fit was. We hebben de lat voor ons hoog gelegd en de buitenwacht denkt ook dat we overal maar zo van winnen, en dat kan onze grote valkuil worden.
Deze wedstrijd hadden we ook met 7-1 kunnen winnen dus zo slecht ging het helemaal niet. We hadden kansen genoeg gecreëerd. De drie punten zijn binnen, op naar de volgende wedstrijd thuis tegen WVF B2 om half drie op ons sportpark Molenbeek.
We willen Gerrit Dul (Montage bedrijf) en Wilbert Kruisweg (Autoschade Berghorst) bedanken voor de mooie voetbaltassen.
Uw reporter D.v.V.