Uitstekende start Heerde 2 met in de hoofdrol een ontketende Bomhof

maandag 12 september 2016

Heerde 2 is de competitie uitstekend gestart. Nadat de 90 minuten in de 1e wedstrijd om waren stond er maar liefst een 7-1 overwinning op het scorebord.
Heerde 2 startte vandaag de wedstrijd met in het achterhoofd dat men een rommelige voorbereiding had gehad. Vakanties en spelers die doorschoven naar 1 waren hier mede de oorzaak van. Voorop gesteld willen wij als 2e team benadrukken dat wij ook trots zijn als jongen van ons met 1 voetballen en we zijn net zo goed trots dat 1 ook een prachtige start van het seizoen kent!
Al met al was het hierdoor vandaag afwachten wat voor team er stond in de wedstrijd tegen Terwolde 2. Trainer Egbert en leiders Mark en Maurice hadden genoeg positieve dingen gezien in de voorbereiding maar ook genoeg punten van discussie.
De punten van discussie werden al snel de kop ingedrukt want Heerde 2 startte geconcentreerd en zette op de juiste momenten druk. Dit resulteerde na 18 minuten in een 2-0 voorsprong.

Na 20 minuten stond de wedstrijd toch even op zijn kop omdat slecht druk zetten resulteerde in een overtreding binnen de 16 van Carlo. De goed leidende scheidsrechter legde geheel terecht de bal op de stip en van dit buitenkansje maakte Terwolde optimaal gebruik. 2-1.

Heerde rechtte echter al snel de rug en bleef de betere ploeg in deze wedstrijd, en vanaf de 2-1 begon dan ook de Remon Bomhof show! Op slag van rust maakte hij 2 doelpunten waardoor Heerde met een 4-1 voorsprong ging rusten.

Na de rust begon Heerde scherp aan de 2e helft vooral Martin Roke nam de boel op sleeptouw en al snel werd duidelijk dat er verder voor Terwolde weinig te halen viel.
Remon soms geniaal soms onbegrepen als een echte buitenspeler wist nog maar liefst 3x te scoren in de 2e helft en bracht daarmee zijn totaal op 5 doelpunten in 1 wedstrijd. Lewandowski deed het vorig jaar in 9 minuten maar die waren lang niet zo mooi als de doelpunten vandaag. Vooral de 6-1 en de 7-1 zouden als doelpunt van de week in aanmerking kunnen komen.
Al met al kan het 2e team van vv Heerde zeer tevreden zijn met deze overwinning. De kleine puntjes en foutjes zijn door trainer Egbert benadrukt waardoor we er vanuit gaan dat het team niet gaat zweven na 1 overwinning.
Volgende week spelen de boys in Twello tegen Voorwaarts om 11.30 uur. Dan zal blijken of ze er echt staan….

14’ 1-0 Lars Olde Nordkamp
18’ 2-0 Joris Nak
20’ 2-1 Terwolde (Pen.)
43’ 3-1 Remon Bomhof
45’ 4-1 Remon Bomhof
60’ 5-1 Remon Bomhof
77’ 6-1 Remon Bomhof
80’ 7-1 Remon Bomhof

Opstelling: Rick Koetzier-Thomas Toorn (55’ Hessel van Lohuizen) – Reinier Simens – Dirk Buter – Carlo Wensink (77’ Julian van Zuuk) – Lars Olde Nordkamp – Maikel Bekamp – Martin Roke ( 87’ Carlo Wensink) – Remon Bomhof – Koen Menning – Joris Nak.