Meiden onder 15 verliezen eerste competitiewedstrijd

dinsdag 13 september 2016

Vandaag zaterdag 10 september de eerste competitiewedstrijd thuis tegen ZVV ’56 uit Apeldoorn. Op deze hete zaterdagmiddag waar de temperatuur op het kunstgrasveld bijna het kookpunt bereikte, verloren de meiden hun eerste wedstrijd met 3-6. In de beginfase was het voor beide teams even aftasten, maar na een paar minuten was het een leuke wedstrijd en waren beide teams aan elkaar gewaagd. ZVV’56 had de betere kansen en via hun goede en snelle spits kwam ZVV ’56 op een 0-2 voorsprong. Heerde laat het er niet bij zitten en krijgen een paar kleine kansen. Na een goede aanval door het hart van de verdediging van ZVV ’56 scoren de meiden de verdiende aansluitingstreffer 1-2. Doelpunt gescoord door Sabine Huiskamp die makkelijk haar tegenspeelster omspeelt en alleen voor de keepster koelbloedig in de korte hoek het net vindt. De ruststand is 1-2 en alles is nog mogelijk. Aan het begin van de tweede helft is ZVV ’56 de betere ploeg en scoren de 1-3 en 1-4. En zoals ze in voetbaltermen zeggen is ZVV ’56 beter uit de kleedkamer gekomen dan Heerde. ZVV ’56 scoort nog twee keer en loopt uit naar 1-6. Heerde heeft tussendoor nog wel een paar goede kansen, maar net de eindpass ontbreekt. Heerde scoort in de laatste 10 minuten 2 keer tegen en komt op 3-6. Twee doelpunten van Lieke die de verdediging helemaal zoek speelt en raakschiet. Wordt het dan toch nog spannend in de laatste minuten? Helaas niet, de warmte en vermoeidheid heeft toegeslagen en de stand blijft 3-6. Toch een goede wedstrijd van de meiden en donderdag spelen de meiden de inhaalwedstrijd voor de beker thuis tegen SVO VVZ 2 uit Zwolle om 18:30 uur. De volgende competitiewedstrijd is zaterdag 24 september thuis tegen WHC om 12:30 uur.