Heerde wint eenvoudig op vreemde bodem: VV Trinitas – VV Heerde (0-4)

dinsdag 13 september 2016

Na de 3-1 winst thuis tegen SV Zwolle mochten de mannen van trainer Bardy Verhoef voor de 2e speelronde afreizen naar Boijl, waar VV Trinitas haar thuiswedstrijden speelt. De staf en spelers waren erop gebrand om de goede lijn door te zetten tegen een voor Heerde volledig onbekende tegenstander. Uiteindelijk werd er een prima wedstrijd op de mat gelegd en won Heerde eenvoudig met 0-4. Doelpuntenmakers aan Heerder-zijde waren Raoul Wijenberg (2x), Marvin van der Haar en Arne Sellies.

Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden ging de 1e helft redelijk gelijk op. Trinitas kwam goed uit de startblokken. Daarna golfde het spel op en neer, maar toch kreeg Heerde al snel de betere kansen. Uit corners kreeg good-old Marvin van der Haar een tweetal kopkansen en vanaf 16 meter had Elkjar Dijkgraaf het vizier nog niet helemaal op scherp. Na 30 minuten was het echter wel raak. Marvin van der Haar stuurde rechtsbuiten Tristan Keijl met een prachtige steekbal de diepte in. Tristan wist op zijn beurt Raoul Wijenberg te vinden, die beheerst afrondde: 0-1. Vijf minuten later was het weer raak. Deze keer behield Elkjar Dijkgraaf goed het overzicht door Van der Haar in stelling te brengen. Met een lage schuiver in de verre hoek verschalkte hij de doelman: 0-2. Trinitas werd gedurende de 1e helft vooral gevaarlijk middels de lange bal op de sterke nummer 9. Doelman Tim Rorije wist zijn doel echter schoon te houden. Omdat Mike Bronsink vlak voor rust net niet tot een schot wist te komen vanuit kansrijke positie, ging Heerde met 0-2 de kleedkamer in.

Ook in het begin van de tweede helft golfde het spel op en neer. Namens Heerde kwam Tristan Keijl enkele malen door over rechts, maar tot een doelpunt kwam het echter niet. Raoul Wijenberg maakte echter aan alle onzekerheid een einde door zijn individuele kwaliteit te tonen. Hij liet zijn directe tegenstander tot twee keer toe zijn hielen zien en met een bekeken schuiver in de lange hoek bracht hij de 0-3 op het scorebord in de 65e minuut. Het geloof leek daarmee weg bij Trinitas en Heerde voetbalde de wedstrijd verder simpel en volwassen uit. Vlak voor tijd werd het zelfs 0-4 na een prachtige counter. Elkjar stuurde Tristan weg over rechts. De ingevallen Arne Sellies liep goed mee en rondde de voorzet van Tristan beheerst af. In blessuretijd kreeg Raoul de kans om zijn hattrick te voltooien, maar zijn stiftje trof geen doel.

Al met al een mooie middag voor de geel-zwarten waarin ook B-junioren Daan Nijmeijer en Rico Vos weer speelminuten mochten maken. Met een 0-4 overwinning werd het een gezellige terugreis voor de spelers, staf en enkele supporters. Volgende week zondag staat de thuiswedstrijd tegen Zuidwolde op het programma. Wees allen welkom op Sportpark Molenbeek om de spelers aan te moedigen richting hopelijk de 3e overwinning op rij. Aanvang 14.00 uur.

Scoreverloop VV Trinitas – VV Heerde
30. Raoul Wijenberg 0-1, 35. Marvin van der Haar 0-2, 65. Raoul Wijenberg 0-3, 89. Arne Sellies 0-4.

Opstelling VV Heerde:
Tim Rorije, Diederik Lagerweij (75. Rico Vos), Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd; Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg (85. Arne Sellies), Raoul Wijenberg; Tristan Keijl, Marvin van de Haar (60. Daan Nijmeijer), Elkjar Dijkgraaf.