Doelpuntenfestijn en 3e overwinning op rij voor Heerde: VV Heerde – VV Zuidwolde 7-1

maandag 19 september 2016

Op een zonnig sportpark Molenbeek ontving Heerde in de 3e speelronde Zuidwolde. Het werd een uitstekende middag voor de geel-zwarten waarbij het publiek volop kon genieten. Met maar liefst een 7-1 nederlaag werden de gasten uit Zuidwolde teruggestuurd naar het Noorden. Doelpuntenmakers aan Heerder-zijde waren deze middag Marvin van der Haar (2x), Mike Bronsink, Tristan Keijl, Raoul Wijenberg, Arne Sellies en Stijn Rorije.

De wedstrijd kende een rommelig en dus moeizame eerste 15 minuten, waarin Zuidwolde iets meer balbezit had. Daarna ontpopte de wedstrijd zich in een waar spektakel. In de 16e minuut wist Elkjar Dijkgraaf op goede wijze de man van de wedstrijd Marvin van der Haar te vinden in ‘de 16’. Op karakteristieke wijze draaide Marvin weg bij zijn man en schoof de bal bekeken in de hoek; 1-0. Kort daarna was het een aanval over rechts waarbij Tristan Keijl met een bekeken balletje Mike Bronsink alleen voor de keeper zette. In de kluts rondde Mike af; 2-0.
Deze goal leek Heerde niet goed te doen, want korte tijd kwam het onder druk te staan. In die fase wist Zuidwolde de aansluitingstreffer te maken met een schot van 16 meter vanuit een afgeslagen corner; 2-1. Heerde rechtte echter al snel de rug en bleek deze middag veel te sterk voor Zuidwolde. Na een technisch hoogstandje werd Corstiaan Altenburg neergelegd in het 16 meter gebied. Een terechte penalty waar Tristan Keijl wel raad mee wist; 3-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust bleek wederom als snel dat Heerde een maatje te groot was voor de gasten. De geel-zwarten profiteerden daarbij van de klasse van Marvin van der Haar. Hij schoot een vrije trap op 20 meter van het doel vol in de winkelhaak; 4-1. Kort daarna stuurde van der Haar met een prima pass Raoul Wijenberg weg. Uiteraard stond de grensrechter van Zuidwolde weer met zijn vlag te wapperen, maar deze keer liet de leidsman hem terecht staan. Oog in oog met de keeper faalde Raoul niet. Daarmee stond al snel de 5-1 op het scorebord en het betekende alweer de 4e treffer van Raoul dit seizoen.

Ondanks de glansrol deze middag voor van der Haar, zorgde Elkjar Dijkgraaf voor het hoogtepunt van de middag. Hij passeerde twee man op de achterlijn, waarvan één met een fenomenale panna. Vervolgens hield hij goed het overzicht en bracht Arne Sellies in stelling. Ook Arne bleef koel en bekroonde zijn invalbeurt net als vorige week met een doelpunt; 6-1. Het slotstuk was voor de 15-jarige Stijn Rorije. Deze keer was Arne Sellies de aangever met een voorzet van links. Als een echte spits koos Stijn goed positie en rondde beheerst af; 7-1.
Ongekende luxe in Heerde met 9 punten uit 3 wedstrijden en tevens koploper in de competitie. Naast de vele doelpunten mag opgemerkt worden dat het ook verdedigend, onder leiding van het sterke duo Timo Olde Olthof en Maarten Tuin, prima staat. Daarnaast is er goed nieuws uit de ziekenboeg. Na lang blessureleed trainde Nick Schurink weer volledig mee en ook de rentree van spits Nick Wijenberg komt steeds dichterbij.

Volgende week staat de wedstrijd tegen VV Stanfries uit Appelscha op het programma. Deze ploeg heeft na 3 speelronden één punt, maar van onderschatting zal net als tegen Zuidwolde geen sprake zijn. Kom allen de geel-zwarten steunen in Appelscha!

Scoreverloop VV Heerde – vv Zuidwolde
16. Marvin van der Haar 1-0, 20. Mike Bronsink 2-0, 26. Koen romme 2-1, 36. Tristan Keijl 3-1 57. Marvin van der Haar 4-1, 59. Raoul Wijenberg 5-1, 75. Arne Sellis 6-1, 80. Stijn Rorije 7-1.

Opstelling VV Heerde: Tim Rorije, Diederik Lagerweij (80. Robert Bronsink), Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd; Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg, Raoul Wijenberg; Elkjar Dijkgraaf, Marvin van der Haar (75. Arne Sellies), Tristan Keijl (70. Stijn Rorije).