4e zege op rij voor Heerde: VV Stanfries – VV Heerde 2-5

maandag 26 september 2016

Voor de 4e speelronde stond er wederom een verre reis op het programma voor VV Heerde met Appelscha als eindbestemming. Na 3 winstpartijen zijn de geel-zwarten vol zelfvertrouwen. In de wedstrijd tegen Stanfries kwam de ploeg van trainer Bardy Verhoef nog wel met 1-0 achter, maar uiteindelijk werd ook deze wedstrijd vrij eenvoudig en met ruime cijfers gewonnen, 2-5. Doelpuntenmakers deze middag waren Tristan Keijl (2x), Raoul Wijenberg en B-junior en debutant Sobhan Herawi (2x).

Zoals vaker dit seizoen kende Heerde een beginfase waarin het spelbeeld in evenwicht was. Waar Heerde in de eerste minuten gevaarlijk werd vanuit corners, waarbij o.a. Timo Olde Olthof op de paal kopte, stond de no. 11 van Stanfries na 20 minuten spelen oog-in-oog met Heerde-keeper Tim Rorije. Goed keeperswerk van Tim voorkwam een achterstand. Enkele minuten later werd duidelijk dat de zon deze middag niet alleen plezier bracht. Een verdwaalde voorzet van Stanfries vloog deze keer over Tim heen, die daarbij duidelijk hinder ondervond van de zon. 1-0 voor Stanfries. Juist na deze tegentreffer kantelde het spelbeeld in het voordeel van Heerde. Spelers wisten elkaar steeds makkelijker te vinden en steeds vaker verscheen Heerde dreigend voor de goal. In de 34e minuut leidde dit ook tot een treffer. Net als vorige week werd Corstiaan Altenburg na een individuele actie onderuit geduwd in de ‘16’. De terechte penalty die volgde werd prima ingeschoten door Tristan Keijl. 1-1. Nog voor rust wist Heerde op voorsprong te komen. Marvin van der Haar werd op links weggestuurd. Uit een lastige positie verloste hij zich van zijn directe tegenstander om vervolgens met een scherp aangesneden voorzet Tristan Keijl te bedienen. Met enig geluk promoveerde Tristan deze voorzet tot een doelpunt. Zijn 2e van de middag en de 1-2 voor Heerde.

De 2e helft was volledig voor Heerde dat de controle had. Toch gebeurde er in het eerste deel van de 2e helft niet veel, op mogelijkheden voor Elkjar Dijkgraaf en Marvin van der Haar na. De bevrijdende 1-3 liet lang op zich wachten, maar kwam er uiteindelijk toch in de persoon van Raoul Wijenberg. Na goed combinatiespel rond het strafschopgebied wist Raoul de bal vrij te krijgen voor zijn rechter. Met een zuiver schot verschalkte hij de keeper. 1-3 en de 5e treffer dit seizoen voor Raoul. Heerde ging daarna wisselen Arne Sellies en debutant Sobhan Herawi kwamen in het veld. Vooral voor Sobhan werd het een invalbeurt om niet snel te vergeten. Op aangegeven van Elkjar Dijkgraaf faalde hij niet oog-in-oog met de keeper. 1-4. En in de 90e minuut wist Timo niet te scoren na een geblokt schot van Raoul, maar was Sobhan er als de kippen bij om de rebound op in de inzet van Timo wel af te ronden. 1-5. Diep in blessuretijd redde Stanfries de eer door er nog 2-5 van te maken.

Met 12 punten uit 4 wedstrijden is VV Heerde de enige ploeg in deze klasse zonder puntverlies. Volgende week zullen de geel-zwarten echter flink aan de bak moeten als de mannen van Steenwijker Boys worden ontvangen op sportpark Molenbeek. Een wedstrijd waarin de geel-zwarten alle steun van het publiek kunnen gebruiken. Wees allen welkom om 14.00 uur.

Scoreverloop VV Stanfries – VV Heerde
24. Ulco Dillingh 1-0, 34. Tristian Keijl 1-1, 44. Tristan Keijl 1-2, 80. Raoul Wijenberg 1-3, 90. Sobhan Herawi 1-4, 90+2. Sobhan Herawi 1-5, 90+3. Stanfries 2-5

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Diederik Lagerweij (87. Robert Bronsink), Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd; Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg, Raoul Wijenberg; Tristan Keijl (75. Arne Sellies), Marvin van de Haar (80. Sobhan Herawi), Elkjar Dijkgraaf.