Heerde 2 boekte 2e thuisoverwinning van het seizoen

dinsdag 27 september 2016

Heerde 2 heeft ook de 2e thuiswedstrijd winnend afgesloten. Waar vorige week nog een pijnlijke forse nederlaag werd geleden tegen Voorwaarts in Twello waren de mannen van trainer Ep vandaag wel bij de les.
In de warming up was er eerst een flinke domper te verwerken voor de geel zwarte brigade. Aanvoerder en laatste man Reinier Simens moest al voor de wedstrijd begon afhaken met rugklachten.
Een uitdaging voor de technische staf van het 2e maar gelukkig had men vandaag een zeer complete selectie tot hun beschikking en was de puzzel snel opgelost.

Heerde begon scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd tegen oude bekende Robur et Velocitas uit Apeldoorn. Al na 2 minuten was het Nick Schurink die neergelegd werd in de 16 meter. De goed leidende scheidsrechter Jans legde zonder te twijfelen de bal geheel terecht op de stip. Deze buitenkans werd door goaltjesdief Lars Olde Nordkamp met beide handen aangegrepen en de spits faalde niet van 11 meter.
Heerde bleef de 1e helft het betere van het spel hebben maar verzuimde de voorsprong te vergroten. Tot de 16 meter werd er bij vlagen uitstekend gevoetbald maar het laatste zetje ontbrak vaak.
Er werd dan ook gerust met een 1-0 voorsprong voor de geelzwarten.

In de rust was er eenheid in het team qua spelbeleving. Het ging best aardig maar het stond nog maar 1-0 en de nauwkeurigheid ontbrak een beetje. Afgesproken werd om op dezelfde voet door te gaan maar te proberen nauwkeuriger te zijn voor de goal.
Alle goede bedoelingen waren aanwezig maar de 2e helft begon waar de 1e helft was gebleven. Heerde was wederom de betere ploeg maar verzuimde de 2-0 en daarmee de genadeklap toe te dienen. Langzaam werd je een beetje bang voor het “zal toch niet scenario”. Er hoeft maar 1 bal goed te vallen voor de tegenstander en je krijgt een heel andere wedstrijd. Gelukkig werd Heerde dit keer in het zadel geholpen door Robur die zelf de genadeklap uitdeelde middels een ongelukkige eigen goal in de 60e minuut.
Heerde kon vanaf dat moment vrij uit spelen en dat was te merken. Via een prachtige aanval over rechts in de 67e minuut was het Jordy van Leeuwen die de bal panklaar legde voor wederom Lars Olde Nordkamp die koelbloedig binnen kopte. De wedstrijd was nu volledig in de knip en Heerde controleerde vanaf dat moment de wedstrijd om zodoende de 3-0 te koesteren.

Al met al een prime overwinning en het is te hopen dat deze lijn nu ook in de volgende uitwedstrijd doorgetrokken kan worden. Extra lichtpuntje vandaag was de comeback van Nick Schurink die na lang blessureleed eindelijk weer een half uurtje mee mocht voetballen.

Opstelling:
Rick Koetzier – Dirk Buter – Maikel Bekamp – Hessel van Lohuizen – Joris Nak – Jordy van Leeuwen – Nick Schurink(30’ Carlo de Wilde) – Martin Roke(C)(80’Julian v. Zuuk) – Remon Bonhof – Lars Olde Nordkamp(68’Koen Menning) – Thijs Stalenhoef(65’Bas Balster)

Scoreverloop:
2’ 1-0 Lars Olde Nordkamp (p) 60’ 2-0 (eigen doelpunt) 67’ 3-0 Lars Olde Nordkamp