Heerde JO17-2 geeft voorsprong weg en verliest van WHC

zaterdag 01 oktober 2016

Het was de eerste helft mooi om te zien hoe Heerde met verzorgd voetbal WHC de eerste 20 minuten zijn wil wist op te leggen. Heerde hield de rijen keurig gesloten en er werd volwassen gespeeld. WHC wist zich beter in de wedstrijd te knokken en zo veranderde het spel in een soort Engelse wedstrijd met een lang middenveld. Heerde kreeg kansen door onder meer Luuk die over links zeer dominant speelde. Een bal op de lat van WHC deed niets af aan Heerde's inzet en even later mocht Luuk met een onnavolgbare verfijnde voetbeweging de stand vanaf de linker hoek 16 meter op 0-1 zetten. De storm raasde door en het was Patrick Stegeman die zich met grote stappen door de verdediging heen slalomde en zijn actie helaas niet wist te bekronen met een doelpunt. Het was Max die als gelegenheidsspits voor de geblesseerde Gerdie inviel en de stand op 0-2 zette na goed voorbereidend werk van Steffano. Even later was het bijna 0-3 door Patrick maar de goede keeper wist de bal net uit de kruising te vangen. Totaal uit het niets en na wat gerommel in de defensie van Heerde werd het 1-2 en na een paar keer met de ogen knipperen stond het zomaar 5-2. Na rust ging de wedstrijd redelijk gelijk op maar om een of andere reden vonden de geel zwarten naar mate het duel vorderde het wel goed en kon niet meer voorkomen worden dat de stand op 8-2 kwam.

Helaas geen drie punten deze keer maar misschien volgende week wel als Heerde zaterdag om 12.45 uur tegen WVF speelt. Graag tot dan.