VV Heerde bindt ook Steenwijker Boys aan de zegekar met ruime cijfers: 7-2

maandag 03 oktober 2016

VV Heerde – Steenwijker Boys was het affiche in de 5e speelronde. Het werd een bijzondere middag waarin Heerde met ruime cijfers wist te winnen. Het werd 7-2 voor de geel-zwarten, maar dat er een dergelijke uitslag op het scorebord stond zag niemand tot aan de 60e minuut aankomen. Bij rust stond Heerde zelfs met 1-2 achter, maar vooral in het tweede deel van de 2e helft walste Heerde over Steenwijker Boys heen. Doelpuntenmakers aan Heerder-zijde waren Marvin van der Haar, Raoul Wijenberg, Corstiaan Altenburg (2x), Maarten Tuin, Elkjar Dijkgraaf  en de 16-jarige debutant en B-junior Michel Calkhoven.

In een aantrekkelijke eerste helft werd al snel duidelijk dat Heerde deze middag te maken had met een tegenstander van een andere categorie. Toch was het wel Heerde dat in de 18e minuut op voorsprong kwam, en hoe! Een voorzet van Elkjar Dijkgraaf werd door Raoul Wijenberg subtiel terug gekopt op Marvin van der Haar. Met een schitterende halve omhaal zette hij Heerde op een 1-0 voorsprong. Daarna golfde het spel op en neer met kansen aan beide zijden. Tweemaal was Tristan Keijl dichtbij een doelpunt, maar de beste kansen waren in de eerste helft voor Steenwijker Boys. Heerde had het vooral lastig met de vleugelspelers van de bezoekers. Een tegentreffer bleef dan ook niet uit. Na een aanval over links wist rechtsbuiten Grasmeijer een rebound te verzilveren. Nog geen minuut later werd Heerde weer verrast met een steekbal. Grasmeijer kon alleen op de keeper af en schoot bekwaam binnen. Zodoende keek Heerde tegen een 1-2 achterstand aan bij rust.

Ook in de 10 minuten na rust was Steenwijker Boys gevaarlijk en kreeg het een goede kans op 1-3. Vanaf dat moment vond Heerde het wel welletjes en ging de voet op het gaspedaal. In twee minuten boog de ploeg van trainer Bardy Verhoef de 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Marvin van der Haar speelde twee keer een belangrijke rol. Een sterke combinatie met Raoul Wijenberg zorgde ervoor dat Raoul alleen voor de keeper verscheen. Een situatie die je aan Raoul wel over kunt laten. Hij scoorde in elke wedstrijd dit seizoen, zo ook nu, 2-2. Daarna draaide Marvin zelf goed weg bij zijn directe man. Zijn schot belandde op de paal, maar Corstiaan Altenburg was alert en rondde de rebound af, 3-2.

Ruim 10 minuten later soleerde Corstiaan door de verdediging van de Boys. Zijn voorzet belandde voor de voeten van de mee opgekomen Maarten Tuin. Maarten zette Heerde op een 4-2 voorsprong en daarmee was het verweer van de gasten volledig gebroken. Heerde legde de ene naar de andere mooie aanval op de mat en was erg efficiënt in de afronding. Met Elkjar, Raoul en Corstiaan in de hoofdrol werd een mooie aanval over links afgerond door Corstiaan, 5-2 en zijn tweede van de middag. Kort daarna zette Tristan Keijl met een mooie overstap zijn tegenstander te kijk. Zijn voorzet belandde bij Elkjar Dijkgraaf die goed afrondde, 6-2. Nadat Arne Sellies al was ingevallen voor Marvin van der Haar kregen ook B-junioren Rico Vos en Michel Calkhoven de nodige speelminuten. Michel Calkhoven stond nog geen minuut in het veld toen hij op aangeven van Tristan de 7-2 op het scorebord zetten. Een mooi moment voor de jonge debutant.

Al met al een wedstrijd met twee gezichten. Een uur lang had Heerde het lastig met de bezoekers, maar daarna werd het alsnog een galavoorstelling voor het publiek. Wat dit seizoen het geheim is van Heerde weet niemand, maar het schijnt dat de 270 kippenpootjes op donderdagavond van Veerman en Hulleman een belangrijke rol speelden in deze overwinning.

Volgende week wacht Heerde een lastige uitwedstrijd bij Dedemsvaart, de nummer 4 van de ranglijst. Heerde hoopt wederom op de steun van de trouwe aanhang op sportpark ‘De Boekweit’ in Dedemsvaart. Aanvang 14:00u!

Scoreverloop: 18. Marvin van der Haar 1-0, 43. Grasmeijer  1-1, 44. Grasmeijer 1-2, 52. Raoul Wijenberg 2-2, 53. Corstiaan Altenburg 3-2, 65. Maarten Tuin 4-2, 72. Corstiaan Altenburg 5-2, 75. Elkjar Dijkgraaf 6-2, 79. Michel Calkhoven 7-2.

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Diederik Lagerweij (75. Rico Vos), Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd; Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg, Raoul Wijenberg; Tristan Keijl, Marvin van de Haar (65. Arne Sellies), Elkjar Dijkgraaf (75. Michel Calkhoven).