VV Heerde wint ook uit bij Dedemsvaart (1-2)

maandag 10 oktober 2016

De 6e wedstrijd van het seizoen was voor Heerde een lastige uitwedstrijd bij nummer 4 Dedemsvaart. In Dedemsvaart werd het een spannend duel die lange tijd beide kanten op kon gaan. Toch was het wederom Heerde dat met de volle buit terug de bus in ging. Na een 1-0 achterstand bij rust toonde de ploeg van trainer Bardy Verhoef veerkracht en won de wedstrijd met 1-2. De doelpuntenmakers waren Elkjar Dijkgraaf en Dewi van Velsen.

In een groot deel van de eerste helft haalde Heerde niet het niveau van de afgelopen weken. Dat leidde dan ook tot een vroege achterstand (11e minuut) toen Dedemsvaart aanvaller Noah Schuurman drie Heerdenaren wist te passeren om vervolgens het net te vinden. 1-0. Van die tik moest Heerde even bijkomen. Wel was het vervolgens Heerde dat Dedemsvaart in de 1e helft onder druk kreeg en een viertal goede kansen kreeg om nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Tristan Keijl profiteerde van een slordigheid in de achterhoede, maar wist met links de keeper niet te verschalken. Kansen waren er ook voor Raoul Wijenberg (kopbal), Timo Olde Olthof (kopbal) en Elkjar Dijkgraaf (schot van 16 meter). Het lukte Heerde niet om voor rust te scoren. Daarentegen kwam Heerde rond een half uur spelen ook goed weg toen een bekeken boogbal van Dedemsvaart op de lat belandde. De ruststand werd dus uiteindelijk bepaald door de individuele actie van Schuurman.

In de eerste minuten van de 2e helft was de eerste kans voor Dedemsvaart, wederom via Schuurman. Zijn inzet trof geen doel. Na een uur spelen kreeg Heerde een corner. De afgeslagen bal uit deze corner belandde voor de voeten van Elkjar Dijkgraaf. Met een harde wreeftrap vanaf een meter of 17 trof hij doel. 1-1. Na deze gelijkmaker golfde het spel op en neer maar kreeg in eerste instantie Dedemsvaart de betere kansen via met name de behendige Tim Veltman. Heerde-goalie Tim Rorije hield zijn ploeg in deze fase op de been. Heerde nam vervolgens het initiatief over en wist in de 75e minuut de, uiteindelijk winnende, goal te maken. Nadat een eerste aanval nog leidde tot een kans voor Dewi van Velsen die hij miste, zette de aanval zich door via Raoul Wijenberg en Tristan Keijl. De bal kwam uiteindelijk via Tristan bij Dewi terecht en deze keer wist hij er wel raad mee en gaf zo de keeper het nakijken. 1-2 voor Heerde! Nog geen twee minuten later was er de uitgelezen mogelijkheid voor Heerde om de wedstrijd definitief te beslissen toen Corstiaan Altenburg doorbrak over rechts. Te veel twijfel leidde ertoe dat de uiterst kansrijke situatie op niets uit liep.

Dat Heerde in deze wedstrijd alsnog onder druk kwam had het aan zichzelf te danken. Elkjar Dijkgraaf liep tegen zijn 2e domme gele kaart aan, waardoor Heerde de laatste 12 minuten met 10 man moest doorbrengen. Zoals gezegd kwam Heerde onder druk, maar grote kansen werden niet weggegeven. Ook niet toen in blessuretijd de keeper van Dedemsvaart mee op kwam.

Winst bij Dedemsvaart. Een erg mooi resultaat en iets wat waarschijnlijk niet veel ploegen gaat lukken dit seizoen. De staf en selectie wil de volop meegereisde aanhang bedanken voor de steun. Volgende week zal jullie steun wederom nodig zijn als er weer een lastige uitwedstrijd op het programma staat. DIO Oosterwolde is dan de gastheer voor Heerde.

Scoreverloop: 1-0 Noah Schuurman (11e minuut), Elkjar Dijkgraaf 1-1 (62e minuut), Dewi van Velsen 1-2 (81e minuut).

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Robert Bronsink (82. Diederik Lagerweij), Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd; Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg, Raoul Wijenberg; Tristan Keijl (88. Arne Sellies), Elkjar Dijkgraaf, Nick Schurink (68. Dewi van Velsen).