Discussie rubberen korrels kunstgrasveld

dinsdag 11 oktober 2016

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat er een onderzoek heeft plaatsgevonden naar het rubber in het kunstgras. De media heeft hierover uitgebreid verslag gedaan. Daarbij wordt aangegeven dat rubberen korrels in het kunstgras slecht voor de gezondheid zijn en mogelijk kankerverwekkend. Op last van de Minister van Volksgezondheid wordt alsnog een onderzoek naar de schadelijkheid van rubberen korrels in het kunstgras gedaan. De onderzoeksresultaten moeten voor het einde van dit jaar bekend zijn.

Het bestuur heeft gemeend om in afwachting van de resultaten van dit onderzoek, de informatie die de KNVB geeft en in overleg met de eigenaar van het kunstgrasveld, de gemeente Heerde, een beslissing over het verdere gebruik van het kunstgrasveld af te wachten. De gemeente heeft de leveranciers van de rubberen korrels aangeschreven met het verzoek haar te informeren over de schadelijkheid.

Het bestuur zal u van de ontwikkelingen via deze site op de hoogte houden.

Voor alle duidelijkheid het is niet toegestaan om op veld 2 te trainen, hiervoor zijn de velden 1 en 3.

Het bestuur.