Meiden D1 winnen uitwedstrijd van Be Quick'28 MD2: 1-3

woensdag 16 september 2015

De eerste competitiewedstrijd mochten de meiden van Jaap aantreden in het naburige Zwolle tegen Be Quick'28 MD2. De nog altijd van een dubbele beenbreuk herstellende Maureen was vandaag weer onze grootste supporter en dat mag ook wel eens gezegd worden.

De aftrap was daar en Heerde nam het heft in handen. Te zien was waar trainer Berend op had getraind, namelijk driehoekjes maken net zoals ergens bij de Bahama's en Florida ook het geval is en dat moet de directe tegenstander van Femke ook gemerkt hebben. Deze verdediger was onze rappe aanvaller al snel uit het oog verloren en Femke scoorde een prachtige 0-1. Be Quick kon hier nog maar weinig tegenoverstellen want het was vandaag onze verdediging die goed haar taak uitvoerde en maar heel weinig weggaf. Verdediger Naomi was zelfs zo goed in vorm dat het met een geweldige dieptepass onze aanvaller in stelling bracht waaruit de 0-2 viel. Net nadat Be Quick'28 MD2 wat meer in de wedstrijd kwam stond de 0-3 alweer op het scorebord en dit was tevens de ruststand.

De 2e helft was er meer balans en het leek erop dat de Zwollenaren wat steviger het duel in gingen. Heerde vond het wel prima en zelfs van de 1-3 raakte niemand in de war. Door dit coole spel van Heerde en de aanmoedigingen van de kolossale supportersschare kregen we nog veel kansen, echter ging de bal niet meer over de doellijn en reisde Heerde naar huis met drie dik verdiende punten.

Zaterdag 19 september spelen we om 11:15 uur thuis tegen ST: HMC MD1.