Heerde 2 maakt maar 1 misstap in oktober

dinsdag 01 november 2016

Heerde 2 heeft een goede oktobermaand achter de rug. Met overwinningen op Vaassen, Columbia en CCW behaalde Heerde bijna alle punten die er in oktober te winnen waren. Helaas leed men een jammerlijke nederlaag uit bij sv Epe.

Heerde begon de oktobermaand uit bij Vaassen. In een rommelige wedstrijd was het Heerde die de bovenliggende partij was. Er werd weinig weggegeven en de momenten voor de goal werden goed uitgespeeld. Doelpuntenmakers deze dag waren Nick Schurink en Dewi v. Velsen die beiden op hun weg terug waren na blessureleed. Eindstand 0-3.

Een week later kwam laagvlieger Columbia op bezoek bij de geel zwarten. De ploeg uit Apeldoorn had weinig in te brengen op sportpark Molenbeek. Heerde was te sterk deze dag en mede door de goede samenwerking bij 2 was het Roel Smit die kon uitblinken met 3 doelpunten. Ook hij kwam terug van een blessure en mede dankzij de minuten in het 2e team kon hij snel weer aansluiten en belangrijk zijn voor 1.

Weer een week later stond de uitwedstrijd bij Epe op het programma. Deze ploeg zag de reeks van Heerde 2 en besloot dat het wijs was om een baaldag aan te vragen. Door deze baaldag moest Heerde 2 in het inhaalweekend een week later naar Epe. Heerde speelde deze wedstrijd een ondermaatse 1e helft en Epe was de bovenliggende partij. Op het moment dat Heerde de 2e helft beter in de wedstrijd leek te komen kwam het kantelpunt in het voordeel van Epe door toedoen van Heerde zelf. De geel zwarten leken op een 0-1 voorsprong te komen maar helaas had de man in het zwart al gefloten voor aanhoudend commentaar van een speler van Heerde. De leidsman stuurde geheel terecht de speler voor Heerde naar de kant voor 10 minuten. Terecht maar erg zuur daar het de leidsman niet lukte deze speler in bescherming te nemen tegen de stortvloed van overtredingen van Epe kant. Het werd nog zuurder want i.p.v. 0-1 voor moest Heerde men 10 man verder en kwam men 5 minuten later ook nog een op 1-0 achterstand. Dat Epe ook nog 2-0 maakte was puur voor de statistieken want de 1-0 was eigenlijk al de knock out voor de mannen uit Heerde. In een verder sportieve wedstrijd was het Epe die over de gehele wedstrijd terecht de winst pakte.

De laatste oktober wedstrijd mocht Heerde thuis spelen tegen CCW. CCW? zal menig kenner onder u denken…wat is dat dan voor vereniging? Zit Heerde 2 ook bij Noord in ofzo. Maar niks is minder waar. CCW is een fusie tussen Cupa en Wilp en dat kent u ongetwijfeld wel.
Heerde begon erg zwak aan de wedstrijd en CCW kwam door een inschattingsfout achterin bij Heerde binnen 5 minuten geheel terecht aan een penalty. Deze penalty werd feilloos binnen geschoten en Heerde liep dus al snel achter de feiten aan. Toch is het Heerde 2 die dit seizoen ook laat zien dat men de rug kan rechten en men was dan ook snel de bovenliggende partij. De felle start van CCW kreeg geen vervolg en dit kwam mede door het betere spel van Heerde. In de 29e minuut was het de zeer goed leidende scheidsrechter van Leeuwen die wederom naar de stip wees na een domme duwfout aan CCW kant. Goalgetter Lars Olde Nordkamp die al even droog stond eiste deze penalty op en faalde wederom niet. Stand 1-1. Zo’n 10 minuten voor rust was het wederom scheidsrechter van Leeuwen die de hoofdrol voor zich opeiste. Een smerige overtreding van achteren liet hij doorgaan omdat het voordeel aan Heerde kant was. In de daarop volgende situatie was het een speler van CCW die onberispelijk in eigen doel schoot waardoor de 2-1 op het scorebord verscheen. Dat de man in het zwart goed in vorm was bleek wel toen hij ondanks het voordeel toch nog een gele kaart aan CCW gaf waardoor ze met tien man verder moesten tot de rust. Heerde 2 is een ploeg die de rug kan rechten maar ook net zo makkelijk weer zichzelf de das om kan doen. 5 minuten voor rust komt men dan ook na knullig uitverdedigen op een gelijke stand te staan met CCW. Geheel onnodig en tegen de verhouding in. Zure gezichten in de kleedkamer, maar na een peptalk van Ep, Mark en Maurice beginnen de mannen weer fris aan de 2e helft. In die 2e helft is het Nick Schurink die Heerde bij de hand neemt en met een Messi achtige actie en een binnentikker de ploeg op een 4-2 voorsprong zet. 5 minuten voor tijd brengt CCW de spanning nog onverwacht terug maar uiteindelijk is Heerde die met een zeer verdiende overwinning aan de haal gaat. Bijkomend pluspunt is dat ook Nick Wijenberg vandaag weer minuten mocht maken in het 2e team om zo na lang blessureleed hopelijk snel weer aan te gaan sluiten bij het 1e team.