Heerde herpakt zich na mislopen periodetitel: VV Heerde – SV HODO 5-2

maandag 07 november 2016

In de 9e speelronde van het seizoen nam Heerde het thuis op tegen HODO. Een dramatische start en een 0-2 achterstand werd door Heerde alsnog omgezet in een 5-2 overwinning. Twee rode kaarten voor het erg fysiek spelende HODO hielpen daar zeker aan mee. Doelpuntenmakers deze middag voor Heerde waren Marvin van der Haar, Corstiaan Altenburg, Raoul Wijenberg, Roel Smit en een eigen doelpunt.

Het eerste half uur van de wedstrijd vertoonde veel gelijkenissen met de wedstrijd tegen Dwingeloo. Heerde had veruit het meeste balbezit, maar bij de eerste goede uitbraak van de gasten stond de 0-1 op het scorebord door Patrick Timmerman. Ook na deze tegentreffer was Heerde nog niet wakker. Het tempo in balbezit bleef te laag. Ook de volgende uitbraak van HODO was weer raak. De rechterkant bij Heerde lag open. Het gevolg was een strakke voorzet die ongelukkig tegen Maarten Tuin belandde. Een eigen doelpunt betekende een 0-2 achterstand. Heerde bleef het wel proberen en na een half uur spelen was er de aansluitingstreffer. Een sterke individuele actie van Marvin van der Haar, in combinatie met Elkjar Dijkgraaf, leidde tot de 1-2 nadat Marvin koelbloedig afrondde. HODO bleef fysiek op (en soms zelfs over) het randje spelen. Twee gele kaarten kort achter elkaar betekende een rode kaart voor de aanvoerder van HODO. Uit de daaropvolgende vrije trap maakte Heerde in de persoon van Timo Olde Olthof de gelijkmaker. Echter, dit glaszuivere doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Een slechte 1e helft betekende een 1-2 achterstand bij rust.

Na rust deed Heerde echter wat het moest doen. Binnen 10 minuten werd de 1-2 achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong. De 2-2 was een aanval uit het boekje. Van der Haar lanceerde Roel Smit over links die op zijn beurt Corstiaan Altenburg vond. Corstiaan werkte de bal knap achter de doelman van HODO. Vier minuten later was er wederom een combinatie tussen van der Haar en Smit, waarbij laatstgenoemde Raoul Wijenberg met een steekbal wist te vinden. Raoul omspeelde knap de keeper en de 3-2 was een feit. HODO gaf zichzelf echter de finale klap door wegens commentaar op de leiding wederom tegen een 2e gele en dus 2e rode kaart aan te lopen. Vanaf dat moment was het geen wedstrijd meer. Heerde liep in de resterende minuten uit naar een 5-2 overwinning, al had die uitslag gerust groter kunnen zijn. In de 65e minuut werd een steekbal van Marvin door een verdediger van HODO knullig tot eigen doelpunt gepromoveerd. 4-2. Rond de 75e minuut werd Roel Smit diep gestuurd door een uitstekende pass van de ingevallen Nick Schurink. Oog in oog met de keeper rondde Smit af in de korte hoek. 5-2. Daarna waren er ook nog grote kansen voor Schurink (net over) en Smit (bal op de paal), maar het bleef deze middag bij 5-2.

Al met al toch een geslaagde middag voor de geel-zwarten, maar volgende week in de derby tegen Epe zal Heerde toch echt scherper moeten beginnen aan de wedstrijd. De twee clubs op de Veluwe staan fier aan kop. Naast de eer staat daarom volgende week ook de koppositie op het spel. Zondag 13 november om 14.00 uur: SV Epe – VV Heerde.

Scoreverloop: 0-1 Patrick Timmerman (8e min.), 0-2 eigen doelpunt Maarten Tuin (15e min.), 1-2 Marvin van der Haar (29e min.), 2-2 Corstiaan Altenburg (51e min.), 3-2 Raoul Wijenberg (55e min.), 4-2 eigen doelpunt HODO (65e min.), 5-2 Roel Smit (75e minuut).

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Robert Bronsink (80. Diederik Lagerweij), Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd; Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg (70. Nick Schurink), Raoul Wijenberg; Elkjar Dijkgraaf (73. Dewi van Velsen), Marvin van der Haar, Roel Smit.