Standaardsituaties nekken Heerde in derby: SV Epe – VV Heerde 3-1

maandag 14 november 2016

De 10e speelronde stond de derby op het programma. De nummer 1 tegen de nummer 2, Epe tegen Heerde. Ondanks het slechte weer was het publiek in grote getalen aanwezig. Zij krijgen echter weinig spectaculair voetbal te zien in een wedstrijd tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Uiteindelijk was het Epe dat als winnaar van het veld stapte door driemaal te scoren uit een spelhervatting (1 corner, 2 vrije trappen). Heerde deed vlak voor tijd nog iets terug namens Roel Smit, maar dat doelpunt mocht niet baten.

De eerste helft was er één waarin Heerde met name het eerste half uur de overhand had. Heerde kreeg ook goede mogelijkheden om de score te openen. De grootste kans deze 1e helft was voor Dewi van Velsen die de bal via Raoul Wijenberg voor zijn voeten kreeg. De inzet van Dewi werd helaas voor Heerde geblokt. Kort daarna kwam Raoul Wijenberg net te kort om een voorzet van Roel Smit binnen te koppen. Na half uur spelen was het wel raak, echter voor Heerde in het verkeerde doel. Heerde zat te slapen na een kort genomen corner voor Epe. De scrimmage voor het doel werd door Epe aanvoerder Max Buis binnen gewerkt. 1-0. Drie minuten later was er een corner voor Heerde die eenzelfde soort scrimmage opleverde. Typerend voor de 1e helft was dat deze scrimmage met inzetten van Raoul Wijenberg en Maarten Tuin géén doelpunt opleverde. Namens Epe was Dennis Calkhoven nog dichtbij een doelpunt, maar zijn inzet vanaf 16 meter ging net naast. Heerde ging rusten met een 1-0 achterstand.

In de 2e helft was het Epe dat al snel twee mogelijkheden kreeg op 2-0, maar het moment voor Heerde kwam kort daarna. Smit stuurde spits Marvin van der Haar weg. Zijn schot spatte uiteen op de lat. Dé kans voor Heerde, want Epe had deze 2e helft de overhand. Rond de 70e minuut kwam Epe op 2-0. Wederom werd een spelhervatting (vrije trap) kort genomen en met een steekpass werd spits Lokhorst vrijgespeeld in de 16. Zij schot betekende 2-0. Vijf minuten later stond het 3-0 na opnieuw een spelhervatting. Een vrije trap van Gerrit Calkhoven leek lang onderweg, maar werd alsnog binnengekopt door wederom Lokhorst. 3-0, wedstijd gespeeld. De mooiste goal van de middag kwam nog wel op naam van Heerde, maar dat schijnt geen punten op te leveren. Roel Smit passeerde enkele Epenaren en wist de bal vanaf zo’n 23 meter in de bovenhoek te schieten. In de resterende minuten gebeurde er niet veel meer. De 2e helft was het voetballend behoorlijk onder de maat bij Heerde. Uiteindelijk dus 3-1 verlies voor de geel-zwarten.

Wat weten we na vandaag? Dat Heerde niet onder hoeft te doen voor koploper Epe. Dat het gat echter wel 4 punten is geworden. Dat Heerde stof tot nadenken heeft over hoe om te gaan met corners en vrije trappen van de tegenstander.

Volgende week een vrij weekend. Daarna treedt Heerde thuis aan tegen Steenwijk. Voor Heerde is het zaak om de rug weer te rechten en deze wedstrijd wel om te zetten in een driepunter. Aanvang 14.00 op Sportpark Molenbeek.

Scoreverloop: 1-0 Max Buis (33e min.), 2-0 Stefan Lokhorst (70e min.), 3-0 Stefan Lokhorst (75e min.), 3-1 Roel Smit (85e min).

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Diederik Lagerweij (76. Rico Vos), Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd (70. Nick Schurink); Mike Bronsink (79. Michel Calkhoven), Corstiaan Altenburg Raoul Wijenberg; Dewi van Velsen, Marvin van der Haar, Roel Smit.