VOF van der Scheer uit Veessen brengt Sinterklaas naar vvHeerde

vrijdag 25 november 2016

Wat een verrassing.

De iets meer dan 60 kinderen, die bij het vvHeerde-sint-feest aanwezig waren, waren erg nieuwsgierig hoe de goed-heilig-man dit jaar zou arriveren bij het clubhuis van de geel/zwarten. Dit jaar had Sinterklaas het Landbouwmechanisatiebedrijf Van der Scheer uit Veessen geroggeld voor de intocht naar het voetbalveld. Vanaf de Kommerseweg kwam hij samen met 2 Pieten aan bij de Veldweg.

De Hoofdpiet was al wat vroeger gekomen om de kinderen niet ongerust te maken. Wel was hij Sint even kwijt, dus moest er gezocht worden. Gelukkig waren er vele felle lampen op de NewHolland-trekker, dus viel hij goed op. Onder luid gejuicht werd de Sint binnengehaald met de traditionele liedjes. Later op de middag was wel duidelijk, waarom Sint met de trekker was gekomen. Hij had vele grote zakken met cadeaus meegebracht. Ook was er veel snoep en lekkere mandarijntjes van het Heerder Fruithuis van de fam. Van de Belt.

Al met al hebben alle kinderen en de vele ouders genoten van dit zo oer Hollandse kinderfeest. En ja als de kinderen zolang hebben stilgezeten, kan het niet anders, dan dat er een afsluitend voetbal spel gespeeld werd op het mooie kunstgras. Ook de Pieten bleken over veel voetbaltalent te beschikken.

Alle vrijwillige hulppieten weer bedankt voor jullie inzet.

Zie foto’s fotoalbum