Heerde JO17-2 Speelt gelijk tegen Wilsum JO17-1

maandag 28 november 2016

Het zat al een tijdje in de lucht maar nu was het er dan echt het eerste puntje deze competitie voor onze immer hardwerkende boys. De tegenstander van Heerde deed tot voor kort nog mee om de titel maar Wilsum heeft het de laatste twee wedstrijden het laten lopen door schlemiel verlies en daarmee uitzicht op het kampioenschap. Heerde wist de eerste helft prima voetbal op de mat te leggen en er werd door Patrick op prima aangeven van Daan de 1-0 gescoord. Even later kwam Wilsum prima onder de druk van onze geel zwarten uit en scoorde met een droge schuiver de 1-1 binnen. Het zat de afgeschreven kampioen niet mee want na een geweldige redding van keeper Sandro dacht Wilsum opnieuw te scoren maar ging het feestje niet door wegens buitenspel en daar viel absoluut niets op af te dingen. Goed werk van de vierde man Aron. Nadat Tobias met een formidabele uithaal bijna de 2-1 binnen werkte was het even later Daan die wel trefzeker was en bracht ook gelijk maar de stand op 3-1.

Na rust liet Wilsum zien dat de onderschatting in de eerste helft een vergissing was en zette in de leuke wedstrijd flink aan wat resulteerde in de 3-2. Kort na deze treffer werd het spel stil gelegd na het zich er naar uit liet zien een zware blessure van sterspeler Dion die dan ook van het veld werd gedragen. Wilsum kwam daarna steeds beter in het spel wat zich ook in doelpunten liet zien. Onder vurig aanmoedigen van de coaches werd de achterstand omgebogen in een 3-4 voorsprong. Na de verdiende gelijkmaker door de degelijke Yorick van vv Heerde (4-4) wisten de coaches hun enthousiasme niet meer onder controle te houden en vonden het nodig om verhaal te halen bij de scheids en ook een enkele spelers pikte deze aanmoedigingen op en volgde het voorbeeld op zoals dat gaat bij een voorbeeld functie! Ook na het eindesignaal moest er nog verhaal gehaald worden wat totaal onnodig is en ook helemaal niets aan het voetbalspel toevoegde. De slogan “zonder respect geen voetbal” was even niet belangrijk. Aanstaande zaterdag mogen we aantreden in de uitwedstrijd tegen Lelystad, graag tot dan.