Heerde walst over Steenwijk heen: VV Heerde – VV Steenwijk 7-0

maandag 28 november 2016

Na een vrij weekend en een doordeweeks oefenwedstrijd (ZVV-thuis, 4-1 winst) kreeg Heerde in de 11e speelronde Steenwijk op bezoek. Het werd, niet voor het eerst dit seizoen, een voetbalfestijn voor de geel-zwarten. Al na 25 minuten stond er 4-0 op het scorebord, waarna Heerde in de 2e helft wist uit te lopen naar een 7-0 overwinning. De doelpunten werden ook nog keurig verdeeld: Roel Smit, Raoul Wijenberg (2x), Mike Bronsink, Nick Wijenberg, Tristan Keijl en Dewi van Velsen.

Vooral in het eerste half uur werd Steenwijk door Heerde van het kastje naar de muur gestuurd. Wel moet opgemerkt worden dat de 1e grote kans voor Steenwijk was. Vanuit een vrije trap trof de spits met een kopbal de laat. Daarna was het eenrichtingsverkeer. In de 10e minuut opende Roel Smit de score van buiten de 16 na een pass van Corstiaan Altenburg. 3 minuten later was het opnieuw raak. Een vrije trap belandde voor de voeten van geheel vrije staande Raoul Wijenberg. Vanaf drie meter kon Raoul de bal tegen de touwen rammen. In de 24e minuut werd een goede loopacties van Mike Bronsink op waarde geschat door Corstiaan. Vanuit een moeilijk hoek ramde Mike de in de korte hoek langs de keeper. 3-0. Heerde voetbalde vrolijk verder en kon daarbij vaak Marvin van der Haar gebruiken als aanspeelpunt. Hij was het dan ook die Roel Smit over links wegstuurde die op zijn beurt de goed meegelopen Raoul Wijenberg wist te vinden. Oog in oog met de doelman wist Raoul wederom het net te vinden. Zij 9e treffer dit seizoen. Ook Elkjar Dijkgraaf had een duit in het zakje kunnen doen na weer een steekpass van Marvin. Helaas trof zijn schot geen doel, waardoor de ruststand 4-0 bleef.

Trainer Bardy Verhoef wisselde tweemaal in de rust. Nick Wijenberg en Tristan Keijl kwamen voor Marvin van der Haar en Elkjar Dijkgraaf. Toen ook Roel geblesseerd uit viel enkele seconden na rust, kwam Dewi van Velsen in het veld en daarmee was de complete voorhoede vervangen. En het bleef niet alleen bij vervangen, want alle invallers wisten deze middag te scoren. De eerste die dat deed was Nick Wijenberg. Hij was in de rebound op een schoot van Dewi attent en zette direct na rust de 5-0 op het scorebord. Daarna was het de beurt aan Tristan Keijl. Een verre ingooi van Mike Bronsink kwam vanuit de kluts voor zijn voeten. Tristan handelde snel en liet het netje bollen. 6-0. De mooiste goal van de middag kwam op naam van Dewi van Velsen. Op aangegeven van Raoul Wijenberg schoot Dewi de bal van meter of 25 over de keeper. 7-0. En daar bleef het deze middag. Een mooie middag voor VV Heerde waarbij ook de 16-jarige Rico Vos zijn debuut maakte in de basis en dat uitstekend deed.

Heerde herpakt zich dus uitstekend na de nederlaag bij Epe. Na afloop zag men ook nog eens tevreden dat Epe punten liet liggen bij Dwingeloo. Het gat met Epe is daardoor teruggebracht naar twee punten. Volgende week gaat Heerde uit naar Oldemarkt FC.

Scoreverloop: 1-0 Roel Smit (10e min.), 2-0 Raoul Wijenberg (13e min.), 3-0 Mike Bronsink (23e min.), 4-0 Raoul Wijenberg (27e min), 5-0 Nick Wijenberg (46e minuut), 6-0 Tristan Keijl (70e minuut), 7-0 Dewi van Velsen (82e minuut).

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Rico Vos, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Nick Schurink; Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg, Raoul Wijenberg; Elkjar Dijkgraaf (46. Tristan Keijl), Marvin van der Haar (46. Nick Wijenberg), Roel Smit (47. Dewi van Velsen).