Heerde vr 1 behaalt een zwaar bevochten zeg op ASC vr3

maandag 28 november 2016

Zaterdag 26 nov moesten de dames aantreden in een mistig Dalfsen tegen ASC 67 vr 3.

Na een korte warming-up begon de wedstrijd met van beide kanten een beetje aftasten.

Geleidelijk nam en de dames van Heerde het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden. De spaarzame uitvallen van ASC werden door de achterste linie goed gepareerd en kwam de bal er wel een keer door heen stond keepster Mies haar mannetje, zonder in de problemen te komen.

De grootste kansen/mogelijkheden waren voor de dames van Heerde. Dominique kreeg 2x een schietkans door goed doorzetten van de voorwaartsen echter de precieze was er nog niet. Na een goede aanval die eindigde met een pass  op de rechterkant was het Susan die de bal goed strak achter de verdediging legde, hierbij kwamen  we een paar teenlengtes te kort om te kunnen scoren.

De 2e helft was een copy van de 1e een iets beter aanvallend  Heerde die de thuisclub goed op bleef jagen zodat zij niet goed aan aanvallen toe konden komen. In de 10 minuut van  de 2e helft was er een goede pass naar de linkerkant op Domi zij speelde zich heel knap vrij op de achterlijn trok de bal voor het doel waar Sandra de bal met de knie in het doel liep 0-1.

Hierna probeerde ASC van alles om de achterstand ongedaan te maken maar de onze achterhoede gaf bijna geen kansen meer weg. Slechts 2x kreeg ASC een schietkans en 1 bal hiervan belande op de buitenkant paal en de 2e werd door Mies onschadelijk gemaakt. ASC wisselde nog een paar maal wat speelsters die eerst nog in vrouwen 2 hadden gespeeld maar de dames gaven geen krimp.

Na 3 minuten blessure tijd floot de S voor het eind en zaten de 3 punten in de tas.

Met nog 2 wedstrijden voor de winterstop staan de dames op de 1e plek waarbij vermeld moet worden dat VSCO 2 punten minder heeft en 1 wedstrijd minder.

As zaterdag spelen de dames thuis om 13.00 uur tegen WVF vr 1.

Hierbij doe ik een oproep om de dames te komen aanmoedigen..