Heerde C2 toont karakter

maandag 21 september 2015

19 September was de dag dat Heerde C2 haar eerste winstpartij kon noteren. Lang druk zetten en kansen creëren was de basis voor een kansenrijke wedstrijd, die nog veel mooier uit had kunnen pakken. De eerste 20 minuten stond het 'maar' 0-1 voor ons aller Heerde. De Geel-Zwarte voorhoede was niet scherp, alhoewel de lat werd geraakt (Rick Nieuwenhuis) en er meerdere kansen naast vlogen. Tevens werd er van het vangnet goed gebruik gemaakt. Uiteindelijk viel de 0-1 door een goede steekbal van onze spits Rick Nieuwenhuis richting rechtsbuiten Lars Boeve, die hem vervolgens perfect breed voor het doel langs gaf op vandaag onze enige linkspoot, Coen Boschman. In een straal van 10 kilometer om Coen heen was er geen verdediger te bekennen. Deze tijd gebruikte hij om de bal beheerst onderkant lat te plaatsen. 0-1. Toen werd er gedacht los te zijn, maar ook WVF dacht dat er nog wat te winnen viel. Fouter hadden zij het niet kunnen hebben, want een aantal minuten na de 0-1, door goed spel van ons middenveld, Maureen Bollen, Luuk Gijsendorffer en Coen Boschman, tekende laatsteman Nick Stoffer voor de 0-2 uit een vrijetrap, die kruislinks de hoek (binnenkantje paal) ingeschoten werd. Zodoende kon er gerust aan de tweede helft begonnen worden.

Hoe onstuimig er ook gespeeld werd, de 0-2 voorsprong zou niet meer uit handen gegeven worden door goed spel van onze verdediging, die op dat moment bestond uit André Daanen en Nick Stoffer centraal, Manon Dul op links en Niamh Bosman op rechts. Op karakter werd er geknokt en WVF werd geen millimeter gegeven, waardoor uiteindelijk de verdiende 0-3 viel. Bernd van Lohuizen (D1) scoorde beheerst en kalm nadat de bal uit de kluts voor zijn voeten viel. Daarna leek de wedstrijd dood te bloeden, maar door een aantal spurten over rechts van Martijn van Zuuk en Maarten Smit kwam er toch nog wat gevaar voor het doel van WVF, maar het mocht niet meer baten, 0-3 was de eindstand, zo zou het moeten zijn. Er mag teruggekeken worden op een succesvolle zaterdag, eentje die door de trainer afgesloten kan worden met een likeurtje 43!

Julian van Zuuk