Heerde neemt drie punten mee uit Oldemarkt: FC Oldemarkt - VV Heerde 0-2

maandag 05 december 2016

In aanloop naar de 12e competitiewedstrijd dit seizoen, Oldemarkt uit, kreeg Heerde te kampen met enkele tegenvallers op blessurefront. Desondanks stond er een prima elftal dat in een niet al te beste wedstrijd ervoor zorgde dat de drie punten meegingen naar Heerde. Door doelpunten van Dewi van Velsen en Mike Bronsink stond er na ruim 90 minuten een 0-2 score op het bord.

Heerde schoot deze wedstrijd uit de startblokken. Al in de 3e minuut was het raak. Een corner werd slecht weggewerkt door een verdediger van Oldemarkt. De bal belandde bij Dewi van Velsen die prima de controle hield en met een bekeken bal de keeper wist te verschalken. 0-1. Over de rest van de 1e helft kunnen we vrij kort zijn: Oldemarkt probeerde het middels lange ballen, vrije trappen en corners. Dat leverde één kansje op. Heerde kreeg het in de 1e helft niet voor elkaar om het gebruikelijke combinatiespel op de mat (een knollenveld) te leggen.

De 2e helft begon voor Heerde wederom voortvarend. Weer was het binnen 5 minuten raak en wederom ontstond de goal na een afgeslagen corner. Deze keer was het Mike Bronsink die kon profiteren en de bal achter de doelman schoot. 0-2. Ook de 2e helft bracht weinig spektakel, maar wel meer kansen. Zo kreeg Dewi van Velsen de bal op een presenteerblaadje van Nick Wijenberg, maar Dewi schoot ongelukkig over. Ook Maarten Tuin was dichtbij een doelpunt. Hij raakte de paal. In de slotfase kreeg ook de ingevallen B-junior Stijn Rorije een prima kans om de 0-3 op het scorebord te zetten, maar zijn inzet werd goed gepakt door de keeper van Oldemarkt.

Oldemarkt-uit bleek een wedstrijd in de categorie ‘je kan ‘m maar beter gehad hebben’. Een wedstrijd waar niet dagen over nagepraat gaat worden, maar juist in die wedstrijden is het van belang om wel de drie punten te pakken. En dat deed Heerde. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Ruinen.

Scoreverloop: 0-1 Dewi van Velsen (3e min.), 0-2 Mike Bronsink (49e min.).

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Diederik Lagerweij, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Rico Vos (80. Jeffrey de Weerd); Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg (75. Michel Calkhoven), Raoul Wijenberg; Elkjar Dijkgraaf (75. Stijn Rorije), Nick Wijenberg, Dewi van Velsen