Meiden D1 vergeten het af te maken tegen SEH D1. 1-1

zaterdag 26 september 2015

Nadat de strijdliederen van beide teams hadden geklonken blies de jonge uitstekende scheids voor het begin van de wedstrijd. Beide teams waren wat voorzichtig en tasten elkaars sterke punten af, net als twee leeuwen die op het punt staan om in de aanval te gaan.

De wedstrijd ging los toen SEH vooral over rechts gevaar stichtte maar Jaap had hier al snel een antwoord op door nieuwkomer Iris in te zetten. Deze dame speelde net als iedereen een geweldige wedstrijd en de blauw witte angel werd zo geneutraliseerd. Heerde nam nu het initiatief en speelde veelal op de helft van de tegenstander wat mede door de durf om één op één te spelen mogelijk was. Het gevaar is dan de counter en de rappe aanvallers van SEH maakten dan ook een keer goed gebruik van de ruimte en werd er met een loeihard afstandsschot gescoord. Heerde ging daarna onverminderd door met hun goede spel en Cheyenne kon alleen gestopt worden middels een overtreding wat een penalty opleverde. Dit buitenkansje werd helaas gemist doordat de doelpaal te ver naar rechts stond. Toen gebeurde het ..het publiek werd helemaal gek want Lonneke wist toch de terechte gelijkmaker te scoren. Uit een bijna onmogelijke situatie wist ze op te stomen waar niets of niemand haar kon stoppen en verwoestend uithaalde: 1-1 was gelijk de ruststand.

Heerde voetbalde ook na rust steeds zelfverzekerder en met veel spelers van beide teams op het middenveld werd er nog maar weinig weggeven. De enkele bal op goal waren een makkelijke prooi voor onze witte panter. Een uitstekende prestatie van Heerde want “uit” gelijk spelen tegen een potentiële kampioen is net als winnen.

Zaterdag 3 oktober spelen de meiden om 11:15 uur thuis tegen de op de vijfde plaats genoteerde SVI MD1. Natuurlijk is iedereen van harte uitgenodigd om dan de toekomstige Heerde 1 spelers te aanschouwen. Voor geïnteresseerden is het ook mogelijk om eens een kijkje te nemen op één van de trainingsavonden maandag en donderdag van 18.30 uur tot 19.30 uur.