Wederom een zevenklapper op Sportpark Molenbeek: VV Heerde – VV Ruinen 7-1

maandag 12 december 2016

In de laatste wedstrijd voor de winterstop trad Heerde aan tegen Ruinen in de wetenschap dat ook de wedstrijd DIO – Epe op het programma stond. Voor de 4e keer dit seizoen maakte Heerde thuis 7 doelpunten. Vooral de 1e helft werd er een voetbalshow weggegeven voor het Heerder-publiek. Met een 6-0 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht. Het enige wat Heerde zich deze middag kan verwijten is dat het niet de dubbele cijfers haalde. Na rust waren er namelijk ook volop kansen, maar wist alleen spits Nick Wijenberg het net te vinden. Doelpunten in de 1e helft kwamen op naam van Raoul Wijenberg (3x), Elkjar Dijkgraaf (2x) en Roel Smit.

Heerde werd wakker geschud door Ruinen dat een grote kans op 0-1 miste in de 3e minuut. Voor Heerde was dat het signaal om gas te geven. Ruinen werd vervolgens van het kastje naar de muur gestuurd door meerdere mooie aanvallen van Heerde. Na 12 minuten was het raak. De eerste succesvolle aanval over meerdere schijven (Roel, Nick, Raoul) kwam uiteindelijk terecht bij Elkjar Dijkgraaf. Hij passeerde zijn directe tegenstander en schoot met links verwoestend binnen. 1-0. Vijf minuten later kwam de mooiste goal en aanval van de middag. Via Corstiaan en Roel kwam de bal via een subtiele hakbal van Nick Wijenberg terecht bij Raoul Wijenberg. Met een bekeken boogbal verschalkte hij de keeper. 2-0. Het publiek kon op de banken.

Heerde combineerde vrolijk verder en Elkjar Dijkgraaf werd in de 25e minuut diep gestuurd. Hij vond op zijn beurt Raoul Wijenberg die kon binnenschuiven. 3-0. Niet veel later viel ook de 4-0. Elkjar Dijkgraaf stuurde Roel Smit weg in de diepte. Oog in oog met de keeper kon Roel binnen schuiven. Alsof het allemaal nog niet genoeg was, kwam er enkele minuten later de hattrick voor Raoul. Een afgeslagen voorzet belandde voor zijn voeten en ook met dit buitenkansje wist Raoul wel raad. 5-0, zijn 3e van de middag en 12e treffer dit seizoen. Heerde was nog steeds niet klaar. Vlak voor rust was het Roel Smit die Elkjar bediende, waarna Elkjar kon binnentikken. Zijn tweede van de middag en de 6-0 voor Heerde.

Vroeg in de 2e helft wist Ruinen de eer te redden met een schot van afstand. 6-1. Rondom deze treffer had Heerde echter alweer volop kansen gehad, met name via Nick Wijenberg en de ingevallen Arne Sellies. Het vizier stond de 2e helft echter niet zo scherp als de eerste helft. Heerde bleef wel aanvallen, creëerde nog altijd kansen, maar miste meerdere 100% kansen. Toch viel er nog een doelpunt te noteren en wederom was dat via een mooie aanval. Dewi van Velsen vond de mee opgekomen rechtsback Rico Vos met een steekbal. Met een puike voorzet werd spits Nick Wijenberg bediend. Met een knappe kopbal in de korte hoek was het raak. 7-1. Hier bleef het ook bij deze middag.

Een zeer geslaagde middag voor VV Heerde die nog beter wordt als het nieuws binnenkomt dat DIO Oosterwolde thuis wint van Epe. Heerde gaat als nummer 1 de winterstop. De spelers, staf en supporters kunnen terugkijken op een zeer goede 1e seizoenshelft. Het bleef dan ook nog gezellig in het clubhuis… Heerde hervat op 29 januari de competitie uit bij SV Zwolle.

Scoreverloop: 1-0 Elkjar Dijkgraaf, 2-0 Raoul Wijenberg, 3-0 Raoul Wijenberg, 4-0 Roel Smit (27e min), 5-0 Raoul Wijenberg, Elkjar Dijkgraaf 6-0, Anthal Horling (Ruinen) 6-1, 7-1 Nick Wijenberg.

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Nick Schurink; Mike Bronsink (65. Rico Vos), Corstiaan Altenburg (65. Michel Calkhoven), Raoul Wijenberg; Elkjar Dijkgraaf, Nick Wijenberg, Roel Smit (50. Arne Sellies).