Heerde vrouwen wint zinderend duel en sluit jaar goed af

maandag 12 december 2016

Zaterdag 10 december stond de uitwedstrijd in en tegen Berkum vr 2 op het progamma.

Gezien de stand zou dit een lastig duel kunnen worden, zij stonden op 4 punten van de heerder dames.

De afspraak was om direct de thuisclub onder druk te zetten om ze zo niet aan voetballen toe te laten komen echter Berkum voetbalde zich de eerste 20 minuten knap onderuit. De eerste kansen waren dan ook  voor Berkum echter zij vonden Mies op hun weg of de schoten waren niet zuiver genoeg en gingen naast of over het doel.

Na 20 minuten begon het een beetje bij de Heerder dames te lopen. De druk werd opgevoerd en vooral de beide backs van Berkum waren niet al te sterk in de opbouw. Na 21 was het Susan die zich ontdeed van haar directe tegenstander en de 0-1 tegen de touwen schoot. Een minuut later was het de keepster die een bal pardoes in de voeten van Susan schoot op de rand van de 16 meter. Suus worstelde zich door 2 dames heen en schoot onder de keepster door, deze beroerde de bal zo deze voor het doel bleef steken Nicolet was zo attent om mee te lopen en tikte in 2e instantie de bal in het doel.0-2. In de 40e minuut een diepe pass van Dirna op Susan die uitgeweken was naar de linkerkant, zij trok de 16 in en legde hierna de bal panklaar voor Anita en zij schoot de bal hard en strak tegen de touwen aan 0-3. Een paar minuten later was het Sandra die na een pass van Niamh de 0-4 liet aantekenen. Echter vlak voor het rustsignaal was de concentratie even weg bij de dames en kwam Berkum terug tot 1-4.

Dat de zege nog niet vanzelfsprekend was bij deze tussenstand bleek al snel in de 2e helft. Bij een hoge bal van 20 meter een beetje links van het doel verkeek Michelle zich en sloeg onder de bal door 2-4. De rest van de 2e helft ging het een beetje op en neer. Een op het middenveld iets beter spelend Berkum echter de dames gaven geen krimp en vochten als leeuwen. De achterhoede onder leiding van Elisabeth met Daphne naast haar en Dirna en Niamh op de flanken gaven geen kansen weg. Echter in de 88e minuut kreeg Berkum een vrije schop op 20 meter van het doel. Michelle zette geen muur neer en net als de 2-4 verkeek zij zich op de hoge bal en deze vloog boven haar het doel in 3-4.

De scheidsrechter liet achteraf nog 10 minuten doorspelen en 8e minuut blessuretijd was het Sandra die een bal onderschepte en Dominique aanspeelde en zij tikte de bal onder de keepster door en  bepaalde zo de eindstand op 3-5. Hierbij wil ik alle dames een groot compliment geven voor de inzet die ze gezien het scoreverloop hebben gegeven. Sommigen zaten er zo doorheen dat ze aan de zuurstof moesten.

We gaan de winterstop in met gedeelde 1e plaats waar bij gezegd moet worden dat VSCO nog een wedstrijd te goed heeft met evenveel punten en Nieuwleusen ook. Deze staan op  2 punten.

Op 21 januari staat de 1e competitie wedstrijd alweer gepland en gelijk een kraker uit naar Nieuwleusen vr 2.

Rest mij te zeggen dat ik(wij) zeer trots zijn op de prestaties van onze dames. Voor de 2e helft van de competitie hopen wij weer te kunnen beschikken op de 2 zwaar geblesseerde speelsters nl Hannelore van de Wetering(enkelbanden) en Jorien Wensink(knie) zodat wij fit en compleet de competitie aan kunnen gaan.