Heerde wint ook lastige uitwedstrijd in Zwolle: SV Zwolle – VV Heerde 1-2

maandag 30 januari 2017

SV Zwolle – VV Heerde was deze ronde de enige wedstrijd in Noord 3D die doorging. Alle andere wedstrijden werden afgelast. Voor Heerde dus een uitgelezen kans om de concurrentie (voorlopig) verder op achterstand te zetten, en dat lukte. Door doelpunten van Timo Olde Olthof en Elkjar Dijkgraaf gingen de drie punten moeizaam, maar verdiend mee naar Heerde.

Heerde ging in het eerste half uur door waarmee het tijdens de oefenwedstrijden in de winterstop was begonnen: uitstekend combinatiespel met fraaie aanvallen over meerdere schijven. Na kleine kansen voor Roel Smit en Mike Bronsink was het na ruim een kwartier spelen al raak. Uit een scherp aangesneden corner van Jeffrey de Weerd kopte aanvoerder Timo Olde Olthof loepzuiver raak. 0-1. Heerde bleef ook na de 0-1 de betere ploeg, totdat het 10 minuten voor rust de grip wat verloor. Zwolle kwam beter in het spel en dat resulteerde eigenlijk direct in de gelijkmaker. Een counter werd vakkundig uitgespeeld en Patrick Maat zette de 1-1 op het scorebord. Direct na de gelijkmaker kwam Heerde goed weg toen een inzet van een Zwolle aanvaller rakelings langs de paal scheerde. Het was echter Heerde dat nog voor rust de grootste kans kreeg om weer op voorsprong te komen. Wederom een vlot lopende aanval belandde bij Roel Smit. Oog in oog met de keeper was zijn inzet te zwak en belandde op de benen van de keeper. Dit betekende een 1-1 ruststand.

Voor Heerde was de rust een mooi moment om de puntjes op de i te zetten. De ploeg van trainer Bardy Verhoef kwam beter uit de kleedkamer. In het eerste kwartier na rust lag het initiatief weer bij Heerde. Dit leidde tot wederom een mooie aanval. Via Jeffrey de Weerd en Nick Wijenberg belandde de bal bij broer Raoul Wijenberg. Raoul hield op zijn beurt uitstekend het overzicht en bracht Elkjar Dijkgraaf in stelling. Hij wist hier wel raad mee en schoof beheerst binnen. 1-2. Na deze 1-2 werd de wedstrijd er niet veel beter op. Positief voor Heerde was wel dat de thuisploeg de gehele 2e helft geen echte kansen meer kreeg. Logischerwijs koos Zwolle ervoor om de laatste minuten alles-of-niets te spelen. Veel ballen werden in ‘de 16’ van Heerde gepompt. Het leidde wel tot spannende momenten, maar niet tot grote kansen. Het laatste fluitsignaal bracht dan ook vreugde bij de spelers, staf en meegereisde aanhang.

Een belangrijke overwinning voor de geel-zwarten in toch een lastige uitwedstrijd. Heerde staat nu 4 punten voor op nummer 2 Epe, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Volgende week neemt Heerde het thuis op tegen Trinitas. De uitwedstrijd ging 0-4 gewonnen, maar van onderschatting kan en mag geen sprake zijn. Wees allen welkom op Sportpark Molenbeek voor de eerste thuiswedstrijd van 2017! Aanvang 14.00 uur.

Scoreverloop: 0-1 Timo Olde Olthof (16e minuut), 1-1 Patrick Maat (35e minuut), 1-2 Elkjar Dijkgraaf (61e minuut).

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Dewi van Velsen (85. William Bax), Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd; Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg, Raoul Wijenberg; Elkjar Dijkgraaf, Nick Wijenberg, Roel Smit (75. Nick Schurink).