Heerde vr1 verliest oefenwedstrijd met 5-0

donderdag 02 februari 2017

Woensdagavond 1 feb speelden de dames een oefenwedstrijd tegen de in de 4e klasse uitkomend WHC –Wezep vr 1.

In het 1e kwartier drong WHC de dames met goed positiespel ver terug op eigen helft. De dames hadden het moeilijk met de veel bewegende middenvelders van WHC die veelal vanuit beweging naar de bal toekwamen of juist de diepte zochten. Hierdoor ontstonden er een aantal kansen voor WHC maar Mies maakte een aantal schoten knap onschadelijk. Echter in de 10e minuut werd ook zij gepasseerd na een diepe bal op een van de spitsen van WHC.

Iets later was er weer een mogelijkheid voor WHC na een diepe bal maar Elisabeth bleef goed naar de bal kijken en onderschepte deze voordat een whcer kon schieten.

In de 18e minuut de 1e serieuze kans voor Heerde, Gemma kreeg de bal aan de linkerkant aangespeeld sneed goed naar binnen en schoot met haar linkervoet maar kon de bal net niet de juiste hoogte en snelheid meegeven zodat de keepster de bal uiteindelijk kon pakken. Daarna was het Daphne die vanuit de achterhoede een uitstekende paas had op Domi deze controleerde de bal en plaatste deze strak achter de verdediging waar Hanne voor haar directe tegenstander kwam en de bal knap onderin de hoek schoot. Helaas voor ons en haar sloeg de keepster van whc deze met een knappe reflex onderuit de hoek. Uit de hiervoor verkregen  hoekschop was het Daphne die de afgeslagen bal knap inschoot echter deze werd onderweg geblokt door een speelster van whc.

Mandy gaf hierna nog een mooie pass op Hanne deze schoot echter naast. Vlak voor rust was het Shauna die Hanne bediende en deze draaide goed open en plaatste de bal vervolgens met een steekbal op Domi maar zij werd helaas afgefloten voor buitenspel.

In de 2e helft kregen we al snel  een hoekschop deze werd echter afgeslagen ne de bal kwam voor de voeten van Daphne. Zij nam de bal wederom in 1 x op de pantoffel echter deze ging rakelings naast.

Dat het nieuwe centrum nog even aan elkaar moest wennen bleek. In een tijdsbestek van 3 minuten scoorde whc 2x.

Daarna kabbelde de wedstrijd een beetje voort WHC bleef iets beter en makkelijker voetballen zonder tot hele grote kansen te komen. De mogelijkheden die ontstonden werden onschadelijk gemaakt. De dames bleven proberen een bres in de verdediging van whc te slaan. Een diepe bal van Gemma bereikte Domi aan de rechterkant. Zij gaf de bal voor waar Nicolet de bal in de handen van de whc keepster schoot.

Hierna was het WHC wat de 4-0 maakte. Gemma zette nog een keer mooie aanval op , de bal belande bij Hanne en zij schoot de bal in de handen van de keepster. Het slot akkoord was voor WHC wat de 5-0 aantikte.

Het was voor ons een leerzame avond heb ondanks de nederlaag mooie dingen gezien van de dames. Hierop voort borduren en as zaterdag de draad weer oppakken en de punten meenemen naar Heerde.