Heerde JO17-1 wint met 3-0 van Sparta Nijkerk JO17-2 en gaat door naar de halve finale

maandag 06 februari 2017

De geelzwarten moesten tegen Sparta Nijkerk, een goed team, ze hebben zelfs 6 B elftallen en de B1 speelt zelfs vierde divisie.
We begonnen goed en scherp, we kregen goede kansen via Stijn, maar die vond een goede keeper van Sparta Nijkerk op zijn weg.
Het was een mooie actie van Michel die hem op Stijn gaf en er volgde een overtreding in het strafschopgebied, penalty voor Heerde.
Het was Dion die de penalty uitstekend inschoot, de keeper had geen kans, 1-0 voor de geelzwarten.
Wij waren beter dan Sparta Nijkerk en het was wachten op het volgende doelpunt, het was Jorni die een lange bal op Sobhan gaf, die een prima steekbal gaf op Stijn en die als een echte spits de 2-0 inschoot voor de thuisploeg.
Het was wel jammer dat Jorrik eraf moest, met zoals het laat aanzien een enkelblessure, hopelijk valt het mee.
Het was Gerrit die net terug is van een blessure, die moest invallen en dat uitstekend deed, we gingen rusten met de stand 2-0.
Moet nog wel even kwijt dat er een hele goeie zanger was in de rust die voor veel gezelligheid zorgde. (Ha ha en natuurlijk weer een lekkere hakkeballe eh had)

Beide trainerts Edwin en Jan (Zie zong van wie goat as Jan en Edwin vrog noar bed, sluiten gordijnen en ploffen neer op ons bed, 't geet nog verder moar dat zak oe bespoarn) er volgde de bekende peptalk en zo gingen we de tweede helft in.
De tweede helft was een beetje vervelend, met overtredingen van Sparta Nijkerk waar wij weer verkeerd op reageren door of terug te duwen of door na te trappen, daar moeten we van leren om ons niet uit de tent te laten lokken. Het was Jaro die eruit gestuurd werd voor het natrappen, nadat Jaro zelf eerst werd getrapt door een speler van Sparta Nijkerk.

Het was Tom die inviel voor Menno en we moesten verder met 10 man, Tobias die inviel voor Daan, die eruit moest vanwege duwen. De trainer van de tegenstander werd ook nog weggestuurd. Werd er dan niet meer gevoetbald? Jazeker! Het was weer Jorni die een lange bal op Tobias gaf, die de bal aannam en weer werd gevloerd door de keeper, opnieuw een strafschop dit keer was het Tobias die hem binnenschoot en de 3-0 maakte. (Wat die van Eggegoor a doan hef op wintersport weet ik nie, moar hie is in vorm)
Het was een echte Beker wedstrijd met strijd en spanning, jammer van de tweede helft die door overtredingen werd ontsierd en hopen dat we er van leren.

We blijven op koers, jongens op naar de halve finale!
Verdiend gewonnen, het was na de wedstrijd nog een lekker feesie met zang van de verslaggever zelf, Dennis en Hanno. Het was een leuke afsluiting van een spannende wedstrijd.
Scheidsrechter Kommer nog bedankt voor het fluiten, en dat is niet altijd makkelijk in die leeftijd die de jongens hebben maar prima gedaan.
Groet D.v.V.