Wedstrijd duurt voor de dames wederom een minuut te lang

donderdag 16 februari 2017

Woensdag 15 februari moesten de dames aantreden in en tegen Nieuwleusen vr 2. Dat dit geen gemakkelijke opgave was bleek al snel. Zonder de zieke Daphne , Susan(wintersport) en Jorien die precies die dag geopereerd werd aan haar knie. (beterschap toegewenst vanaf hier) maar met Golden Lady Hennie Bosch togen we naar Nieuwleusen.

Vanaf het begin zette Nieuwleusen goed druk vooruit. Hierdoor werd er door dames een beetje onrustig gespeeld. Langzamerhand kwamen ze hier onderuit en in de omschakeling konden we wat gevaar stichten. Romee had een aardige bal op Domi maar zij kreeg hem net niet genoeg mee om gevaarlijk te worden. Een lange bal van achteruit door Elies bereikte Domi wel en zij haalde er een corner uit. Hierna was Nieuwleusen weer wat in de aanval en Mies moest een paar keer handelend optreden. Na 17 minuten kwam Mandy Anita vervangen die lucht tekort kwam, maar ook op een voor haar vreemde positie stond.

Mandy deed direct van zich spreken door een mooie bal op Domi te geven en zij schoot recht in de handen van de keepster.

Hierna een mooie 1-2 tussen Sandra en Domi hier zat echter weer een voet van Nieuwleusen tussen zodat de helaas strandde.

In de 31e minuut kwam Hanne Juul vervangen. In de 41e minuut een listig balletje van Sandra op Domi op ca 30 meter van het doel. De keepster kwam de goal uit en Domi lobde de bal met precisie over de keepster heen in het doel 0-1. Hierna was er nog een kans voor Nleusen echter Mies kwam met gevaar voor eigen leven de goal uit en met een goede sliding was ze eerder bij de bal dan de aanvalster.

De 2e helft begon zo als de 1e ook begon en druk zettend Nleusen en een onrustig Heerde. Toch gaande weg ebde de druk weg en konden we zelf ook weer tot aanvallen komen. In de 68 minuut liep Sandra goed door op de keepster maar kreeg de bal hard in haar gezicht zodat ze zich even later moest laten wisselen.

Nleusen kwam wel weer wat opzetten zonder tot hele grote kansen te komen. Mies greep 2x met gevaar voor eigen leven goed in. In de 75e minuut werd de moegestreden Dirna vervangen door Sandra die weer wat opgeknapt was. Niet veel later kwam Golden Lady Hennie Bosch in het veld voor Shauna. Zij wist met 2 mooie acties Hanne aan het werk te zetten maar zij kon hier helaas geen goed vervolg aan geven. De laatste 10 minuten werd de druk van Nleusen wel erg groot en hadden de dames moeite om ze op afstand te houden.

En helaas in de 3e minuut van de blessure tijd sloeg het noodlot voor ons toe. Via een individuele actie wist zich een speelster knap vrij te spelen en schoot de bal hard en onberispelijk over Mies die er nog met de vingertoppen aanzat in het doel.1-1. Dit voelde voor de dames aan als een nederlaag. Zo dichtbij en toch nog 2 punten verliezen.

As zaterdag staat wederom een uitwedstrijd op het programma nl SVO VVZ vr2 – vvHeerde vr 1 aanvang 12.30 uur