Golden Lady Paulien Dijkgraaf schiet Heerder Dames naar zwaar bevochten zege

maandag 20 februari 2017

Zaterdag 18 februari togen we om 11.00 uur naar Zwolle voor de wedstrijd SVO VVZ vr2-vv Heerde Vr1 .

Aangezien we deze middag aardig wat speelsters(6) misten kwamen van de Golden Ladies Paulien Dijkgraaf, Wally Wessels en Hennie Bosch de dames versterken.

Al in de 1e minuut kregen de dames een mooie kans om de score te openen. Sandra kwam op het middenveld in balbezit en met steekbal bracht ze Domi instelling die een mooie voorzet gaf op Wally deze miste de bal en via de keepster viel de bal voor de voeten Shauna. Zij was echter iets te gehaast en miste de bal.

In de 4e minuut een schietkans voor VVZ echter Mies stond op haar post

6e minuut een mooie pass van Hennie op Paulien echter de keepster van VVZ was net iets eerder bij de bal.

De dames bleven goed geconcentreerd spelen en kansen creëren. De keepster van VVZ (geleend van de MA) was echter een grote sta in de weg voor de Heerder dames. Bij kansen voor Sandra, Paulien,Hennie en Domi bleek zij een te groot obstakel. In de 11e minuut een schietkans voor Sandra na een 1- 2tje van Hennie en Wally echter de bal ging net naast.. Na 20 minuten werd Wally gewisseld voor Gemma. Hierna kreeg Hennie een grote schietkans echter haar schot verdween ook in de handen van de keepster. In de 27e minuut creëerde Hennie voor zichzelf een mooie schietkans door 3 man te passeren maar de bal verdween net naast het doel. In de 29 e minuut kwam Juul het veld in voor Paulien. VVZ kwam sporadisch in de buurt van het Heerder doel. In de 42e minuut na een voorzet van Sandra kwam Juul invliegen maar dook net onder de bal door zodat deze kans ook voorbij ging.. Juul eindigde zelf ergens in het doel.

De 2e helft zetten de dames VVZ gelijk onder druk (Donderspeech van Herman gehad?) De dames bleven het betere van het spel houden, hadden echter de pech dat de keepster van VVZ in een uitstekende vorm verkeerde. Toch kwam de 0-1 in de 75e minuut op het scorebord. Na een steekpass precies op maat van Hennie, na een pass van Sandra, was het Paulien die de keepster verschalkte en zo de 0-1 inschoot.

Hierna werd er nog een doelpunt van Hennie afgekeurd voor buitenspel waar ik zelf grote twijfels bij had. De Ass.sch van VVZ vlagde pas op aandringen van de trainer van VVZ, echter de S. nam het advies wel over. Hierna was het Domi die alleen op de keepster afging, helaas ging deze bal net naast. 5 minuten voor tijd werd het plots hectisch. Romee ging een soort van kooigevecht aan met haar tegenstandster van 40 jaar. Romee foei toch.. Hiervoor werden ze beiden naar de kant gestuurd. Gelukkig kregen beide geel en in de B-cat betekend dat 10 minuten zitten.

VVZ probeerde de laatste minuten nog om de dames onder druk te zetten, maar er kwam nog 1 kansje en deze was voor Hennie maar zij kwam net te kort.

Al met al een belangrijke overwinning. Hierdoor blijven de dames nog meedoen voor het kampioenschap.

Hierbij wil ik Paulien Wally en Hennie bedanken voor hun inzet en Paulien voor haar belangrijke doelpunt. Hoop dat als de nood aan de man(vrouw) is, ik weer een beroep op jullie kan doen.