16-jarige Stijn Rorije helpt Heerde aan de zege: VV Heerde – SV Dedemsvaart 3-1

maandag 20 maart 2017

In de 18e speelronde nam Heerde het thuis op tegen SV Dedemsvaart. De uitwedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor Heerde. Op sportpark Molenbeek stond er na ruim 90 minuten voetballen een 3-1 eindstand op het scorebord, waardoor de drie punten wederom voor Heerde zijn. Man van de wedstrijd aan Heerde-kant was de 16-jarige Stijn Rorije die zowel de 2-1 als de 3-1 voor zijn rekening nam. Het andere doelpunt kwam op naam van Raoul Wijenberg.

De eerste helft leek er voor Heerde één te worden waar de ene na de andere teleurstelling werd opgestapeld. Al vroeg in de wedstrijd werd de snelle Noah Schuurman gelanceerd. Oog in oog met de keeper rondde hij uitstekend af: 0-1. Heerde probeerde het daarna wel, maar kreeg nog geen grote kansen. Halverwege de 1e helft kwam het volgende teleurstellende moment toen Elkjar Dijkgraaf met een natrappende beweging zichzelf en het team dupeerde. De leidsman stuurde hem met rood van het veld. Kort daarop leek Corstiaan Altenburg niet verder te kunnen door een blessure, maar vlak voor rust gebeurde het dan toch nog voor Heerde. Diezelfde Corstiaan werd diep gestuurd op rechts. Met een lage voorzet wist hij de mee opgekomen Raoul Wijenberg te vinden. Hij nam de bal in één keer op de pantoffel en wist zodoende het net te vinden. Een bijzonder knappe goal en tevens de ruststand. 1-1.

In de rust werd Stijn Rorije in het veld gebracht voor Marvin van der Haar. Al snel deed Stijn van zich spreken toen hij prompt de bal in de voeten kreeg geschoven van een Dedemsvaart verdediger. Zonder na te denken en op zo’n 20/25 meter van de goal haalde Stijn verwoestend uit. De bal belandde laag in de hoek, de keeper was kansloos. 2-1 voor Heerde, terwijl het met een man minder speelde. Die situatie duurde niet lang meer, want ook Dedemsvaart aanvaller Noah Schuurman kon zich niet beheersen na een duel. Zijn slaande beweging richting Dewi van Velsen werd ook met een rode kaart bestraft. De beslissing viel na 72 minuten spelen. Het was weer Stijn Rorije die diep werd gestuurd. Met een lange sprint wist hij de verdediger van zich af te houden. Enigszins uit positie wist hij de keeper toch te verrassen in de korte hoek. Wederom een knappe goal en 3-1 voor Heerde. Dedemsvaart probeerde het nog wel, maar Heerde gaf in de 2e helft, behoudens wat gevaarlijke momentjes in blessuretijd, niets weg.

Een bijzonder knappe overwinning van de mannen van trainer Bardy Verhoef. De ploeg liet zien hoe je met teleurstellingen in een wedstrijd hoort om te gaan en dat zorgt wederom voor een driepunter. Volgende week reist VV Heerde af naar Steenwijk om het daar op te nemen tegen Steenwijker Boys in de 19e speelronde.

Scoreverloop: 0-1 Noah Schuurman (10e min.), 1-1 Raoul Wijenberg (45e min.), 2-1 Stijn Rorije (51e min.), 3-1 Stijn Rorije (72e min.)

Opstelling Heerde: Tim Rorije, William Bax, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Nick Schurink (75. Dion van Velsen); Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg (47. Jeffrey de Weerd), Raoul Wijenberg; Elkjar Dijkgraaf, Marvin van der Haar (46. Stijn Rorije), Dewi van Velsen.