vvHeerde vrouwen verliezen burenruzie van VEVO

maandag 20 maart 2017

Zaterdag 18 maart togen we met 12(vanaf2e helft 13) speelsters naar Veessen voor de wedstrijd VEVO Vr 1- vvHeerde Vr1.

Aangezien we 7 speelsters missen was Paulien Dijkgraaf bereid om bij ons aan te sluiten en vanaf de 2e helft kwam Mandy Hegen overgevlogen vanaf Heerde ( Anita bedankt voor het brengen), zij moest eerst nog bij de O15 spelen.

We begonnen op een zwaar en moeilijk bespeelbaar veld goed aan de wedstrijd. In de 3e minuut gaf Romee een voorzet op Domi en zij kopte de bal net naast het doel.

Even later een diepe bal van Niamh in de loop van Romee en zij gaf de bal direct voor maar de keepster van VEVO was net iets eerder bij de bal dan Sandra.

In de 7e minuut de 1e kans voor  VEVO  maar Mies redde bekwaam. In de counter was het Sandra die 2 speelsters omzeilde en de bal keurig voor gaf op Domi echter zij schoot net naast het doel. In de 8e minuut kwam VEVO op een 1-0 voorsprong,  een diep bal belande achter de Heerder verdediging en de rechterspits van VEVO kon alleen op de goal af en scoorde bekwaam om de bal onder de uitlopende Mies te schieten.

In de 23e minuut kreeg de dames een vrije trap op ca 23 meter van het doel en Sandra schoot de bal met een grote boog over de graaiende van de  keepster heen 2-1.

Even later een kans voor Domi die de bal uit een verre ingooi kreeg, zij schoot in de handen van de keepster.

In de 31e minuut een counter van VEVO echter Mies greep goed in door ver uit haar goal te komen.

Even later schoot Mies een doeltrap pardoes in de voeten van een tegenspeelster. Gelukkig voor ons redde ze daarna knap.

In de 40e minuut wederom een kans voor VEVO echter Mies kan redden al kost het ons wel een hoekschop tegen die niets oplevert

In de 42e minuut valt dan toch nog de 2-2 via een ingooi komt Sandra aan de bal en aan de rechter kant slingert ze de bal voor het  doel,  waar bij de 2e paal staande Shauna de bal oppikt en in het lege doel  schoot.

In de 2e helft kwam Mandy ons versterken. Zij ging in de laatste linie spelen waardoor Daphne naar voren werd gedirigeerd. Al vroeg in de 2e helft kreeg Daphne een goede mogelijkheid waar misschien doorlopen een betere optie was geweest,  nu schoot ze vanaf 20 meter op de paal.

Het spel speelde zich in de 2e helft meer op het middenveld af waarbij de Heerder dames dreigender waren als VEVO echter het geluk zat ons deze middag niet geheel mee. Bij de mogelijkheden die we kregen werd helaas te vroeg  geschoten ipv  door te gaan naar het doel.

In de 50e minuut een uitbraak van VEVO waarbij ze Mies zelfs wisten te passeren maar Mandy redde op de doellijn.

Van beide zijden werd er hard gestreden waarbij VEVO het meest gelukkige was met de ballen in de kluts. In de 70e minuut was er plots een lange bal die tussen Niamh en haar tegenspeelster inviel. De VEVO speelster was net iets eerder bij de bal en joeg deze over Mies in het doel.

Hierna hebben de dames er alles aangedaan om er nog een gelijkspel uit te halen maar het zat ons in aanvallend opzicht niet mee.

Rest mij nog om Paulien Dijkgraaf en Mandy Hegen te bedanken voor hun meedoen.

As zaterdag spelen de dames een thuiswedstrijd om 14.30 uur tegenstander is Wijthmen Vr 1