Offday Heerde leidt tot nederlaag: Steenwijker Boys - VV Heerde 2-1

maandag 27 maart 2017
Na de winst in de thuiswedstrijd op Dedemsvaart, mocht Heerde in de 19e speelronde aantreden tegen Steenwijker Boys. Vol vertrouwen reisden de mannen van trainer Bardy Verhoef af naar Steenwijk. Het werd echter een zeer teleurstellende middag. Invaller Sobhan Herawi leek Heerde vlak voor tijd nog een punt te bezorgen, maar in blessuretijd maakte Steenwijker Boys toch nog de winnende 2-1.

De eerste helft leek van Heerder zijde nergens op. Het kwam totaal niet aan voetballen toe en had dat vooral aan zichzelf te danken. Toch was de eerste grote kans van de wedstrijd wel voor Heerde. Nick Schurink stuurde in de omschakeling Roel Smit weg. Oog in oog met de keeper was zijn inzet onvoldoende, omdat de keeper kon stoppen. Daarna was het vooral Steenwijker Boys dat meer dreiging had. Dat leidde na een kwartier spelen tot een penalty. Deze penalty werd echter op katachtige wijze gestopt door Heerder goalie Tim Rorije. Heerde kwam echter niet weg met deze slappe 1e helft. Na bijna 20 minuten spelen kwam Steenwijker Boys alsnog op voorsprong. Na een combinatie door het midden, kon de bal vanaf de achterlijn worden voorgezet. Vervolgens kon Leon Kerstma vanaf een halve meter raak schieten. Heerde was deze 1e helft niet meer in staat om grote kansen te creëren.

In de 2e helft kwam Heerde nog wel voortvarend uit de startblokken toen Mike Bronsink direct na rust doorbrak over rechts. Deze kansrijke situatie leverde uiteindelijk net geen kans en dus geen goal op. De 2e helft bepaalde Heerde wel het spelbeeld al, leverde ook dat lange tijd geen grote kansen op. Het duurde tot halverwege de 2e helft toen de eerste grote kans ontstond. De invallende B-junior Sobhan Herawi passeerde op recht. Zijn voorzet werd door Marvin van der Haar bij Raoul Wijenberg gebracht. Zijn inzet scheerde rakelings naast. Heerde ging alles of niets spelen. Steenwijker Boys kreeg in de omschakeling ook mogelijkheden om tot kansen te komen, echter werd dat vaak slecht uitgespeeld. 10 minuten voor tijd was er voor Heerde een grote kans toen Dewi van Velsen alleen voor de keeper verscheen. Ook zijn inzet kon worden gepareerd door de keeper.

De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-0 nederlaag voor Heerde. Leek, want in de 88e minuut was er een lange bal van Timo Olde Olthof die door Dewi van Velsen verlengd kon worden. Sobhan Herawi was er vliegensvlug bij en wist de bal met het hoofd over de keeper te koppen. Toch nog 1-1! Omdat Heerde in de strijd om de titel niet veel heeft aan een gelijkspel, besloot het logischerwijs door te drukken en ging vol voor de winst. Dit met het risico dat het veel ruimtes weg gaf in de omschakeling. En dat kostte Heerde uiteindelijk de kop. In één van de tegenstoten wist Jesper Welling na wat kappen en draaien met een bekeken bal de verre hoek te vinden. Een knappe, maar voor Heerde zure tegentreffer. Een 2-1 verlies voor Heerde in Steenwijk.

De Heerde kampt met meerdere afwezigen mag geen excuus zijn. Ook nu stond er een prima elftal op het veld dat tot veel meer in staat is, dan het vandaag tegen Steenwijker Boys liet zien. Door de winst van Epe bedraagt het verschil in punten inmiddels 5 in het voordeel van Epe. Heerde krijgt volgende week de kans om zich te revancheren uit tegen Dwingeloo.

Opstelling: Tim Rorije, Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd (75. Rico Vos); Mike Bronsink, Nick Schurink, Raoul Wijenberg; Daan Niemeijer, Marvin van der Haar, Roel Smit (65. Sobhan Hewari).

Scoreverloop: 18e minuut 1-0 Leon Kerstma, 88e minuut 1-1 Sobhan Hewari, 93e minuut 2-1 Jesper Welling