Vv Heerde vr 1 wint van Wijthmen vr 1

maandag 27 maart 2017

Zaterdag 25 maart stond voor de Heerder dames de thuiswedstrijd tegen Wijthmen vr 1 op het programma.

En wederom waren 7 dames uit de selectie deze dag niet beschikbaar en vanuit de Golden Ladies kwamen Jeanet Bosman en Hennie Bosch ons versterken en in de loop van de 1e helft sloot Mandy Hegen aan.

Dat de dames nog wat aan elkaar moesten wennen omdat sommigen op andere posities stonden dan dat ze gewend waren bleek.

Het duurde tot de 20e minuut voordat de dames een keer gevaarlijk voor het doel van Wijthmen kwamen. Maar toen was het ook gelijk raak. Na een pass van Domi op Suus kwam de bal bij een verdedigster terecht  en deze speelde te zacht terug op haar keepster, Suus liep door en in de kluts kreeg Suus de bal voorbij de doelverdedigster en kon zo de bal in het lege doel plaatsen.

Hiervoor had Wijthmen al wel 2 mooie mogelijkheden laten liggen, door goed op treden van keepster Mies. Zij redde in de 8e en 14e minuut prima op schoten van Wijthmen. Na de 1-0 kwamen de dames iets beter in hun spel.

In de 19e minuut kreeg Sandra een mooie schiet kans echter de keepster van Wijthmen tikte de bal goed uit het doel. Hierna werd het spel van beide elftallen een beetje chaotisch en verbleef de bal hoofdzakelijk op het middenveld. In de 33e minuut verkreeg Wijthmen een vrije schop o; ca 20 meter van het doel  maar de bal werd ver naast geschoten.

In de 37e minuut lanceerde Hennie, Golden Ladie, Jeanet in de diepte en zij kreeg een mooie kans echter de keepster van Wijthmen redde wederom knap. Even later werd ze wel gepasseerd en wel door de 49 jarige Hennie Bosch(diep respect voor haar wat zij nog aan vechtlust laat zien en daarmee  anderen beter laat spelen), zij werd  aangespeeld in het 16 meter gebied nam de bal knap aan en passeerde de keepster van Wijthmen met een hard diagonaal schot. Even later werd het 3-0 door Domi die met  wat hoogstandjes de verdediging in de luren legde en de bal met een mooie curve boven in de hoek plaatste.

In de 2e helft bleven de dames de betere ploeg en creëerden nog een aantal kansen. In de 54e minuut was het Romee( die zich knap vrijspeelde) met een prima steekbal op Domi maar zij kreeg net niet de punt van de schoen ertegen aan om de bal me te krijgen. Plots viel de 3-1 na een goede actie van de linksbuiten van Wijthmen zij passeerde 2 dames van Heerde omspeelde ook Mies en deponeerde de bal in het doel. Hierna waren de dames even van slag en daar profiteerde Wijthmen van. 3 minuten later was het 3-2 na weer een goede actie van de linksbuiten van Wijthmen. Zij passeerde op snelheid enkele speelsters van Heerde en deponeerde met veel gevoel de bal over Mies in het doel.

Hierna kreeg Wijthmen nog een goede kans maar gelukkig voor ons ging de bal voorlangs het doel.

Hierna voerden de dames de druk weer op en kregen ook zij weer enkele mogelijkheden. Via goed aangesneden hoekschoppen van Mandy waren er hachelijke situaties voor het doel van Wijthmen echter het duurde tot de 90e minuut voordat Heerde daar voordeel uittrok.

Na weer een hoekschop van Mandy was het Sandra die in een scrimmage de bal het laatste zetje kon geven en zo de 3 punten veilig stelde.

Rest mij om Jeanet, Hennie en Mandy weer te bedanken voor hun meespelen. Diana bedankt voor de aantekeningen.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd tegen DSV 61 vr 2 aanvang 14.30 uur.