Heerde wint op moeizame middag: VV Heerde – DIO Oosterwolde 1-0

maandag 10 april 2017

In de 21e speelronde nam Heerde het thuis op tegen DIO Oosterwolde. De uitwedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor Heerde. Op sportpark Molenbeek stond er na ruim 90 minuten voetballen een 1-0 eindstand op het scorebord. Met die eindstand was Heerde toch wel de gelukkigste. Het was Mike Bronsink die met een verwoestende vrije trap de 3 punten bezorgde. DIO Oosterwolde eindigde de wedstrijd met 9 man door twee rode kaarten.

Heerde begon nog wel sterk aan de wedstrijd. Al binnen vijf minuten waren er twee mogelijkheden. Het lobje van Raoul Wijenberg na een verre ingooi van Mike Bronsink ging net over. Kort daarna was er vanuit een afgeslagen corner een mogelijkheid voor Timo Olde Olthof. Daarna zakte Heerde weg en kreeg DIO meer balbezit. Toch wist ook DIO het balbezit niet om te zetten in echte kansen. De wedstrijd kabbelde wat voort totdat de nummer 11 van DIO voor opwinding zorgde. Echter niet op een voor hem positieve manier. Hij ontving rood na een kopstoot richting Timo Olde Olthof. Het restant van de eerste helft leverde voor beide ploegen geen grote kansen meer op.

Gesteund door de man meer situatie betrad Heerde vol goede moed het veld voor de 2e helft. Het was vandaag echter moeizaam aan Heerde-kant tegen een fysiek sterk DIO. Het positiespel was te vaak slordig. Het was dan ook een vrije trap die ervoor zorgde dat Heerde de leiding nam. Na een overtreding op Stijn Rorije mocht Mike Bronsink aanleggen vanaf een meter of 18. Met een enorme pegel recht door het midden verraste Mike de keeper van DIO. 1-0 voor Heerde! Waar je verwacht dat deze goal als een bevrijding zou werken, bleek echter het tegendeel. Na deze goal kwam Heerde toch wat meer onder druk. Het leverde wat hachelijke momenten op voor het Heerde goal, maar nog steeds geen grote kansen. Tot ongeveer de 80e minuut. Toen kreeg DIO via nummer 4 een grote kans om op 1-1 te komen, maar zijn inzet vanaf 5 meter verdween over de goal, het vangnet en de kantine. Diezelfde nummer 4 kon even later ook gaan douchen. Waar hij daarvoor al solliciteerde na een 2e gele kaart krijg hij die later wel na hard doorgaan op Jeffrey de Weerd. Met 9 tegen 11 wist DIO niet meer gevaarlijk te worden, ook niet in 8 á 9 minuten blessuretijd die de scheidsrechter erbij trok.

Goed en mooi was het vandaag niet, maar na de nederlagen in Steenwijk en Dwingeloo is het voor Heerde erg prettig om deze topper in 3D gewonnen te hebben. Volgende week speelt Heerde de uitwedstrijd tegen Zuidwolde, dat de laatste weken erg op dreef is. Het betreft een inhaalwedstrijd uit de 2e periode. Bij wint is Heerde periodekampioen.

Scoreverloop: 1-0 Mike Bronsink (61e min.).

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd, Mike Bronsink, Corstiaan Altenburg (46. Michel Calkhoven), Raoul Wijenberg; Elkjar Dijkgraaf, Stijn Rorije, Nick Schurink (75. Rico Vos).