VV Heerde komt tekort in en tegen Beekbergen

dinsdag 06 oktober 2015

VV Heerde is er niet in geslaagd de overwinning op Sportclub Brummen een goed vervolg te geven. Waar vorige week nog de eerste competitiezege werd geboekt, ging de formatie van trainer Gerrit Brouwer deze zondag met dezelfde cijfers ten onder: 0-2. In een wedstrijd waarin de Heerdenaren nooit een echte vuist konden maken, ging Beekbergen wel effectief met het summier aantal mogelijkheden om. Na een 1-0 ruststand, stond er na negentig minuten een verdubbeling van die marge op het scorebord. Heerde, dat met een overwinning hoopte een plek in het linker rijtje te machtigen, zakt met deze nederlaag naar de vervelende 12e plaats en mag volgende week in de thuiswedstrijd tegen ZVV ’56 op zoek naar revanche.

Beide ploegen speelden een sobere wedstrijd. Vanuit een aftastende houding en een gebrek aan creativiteit schotelden zowel Beekbergen als Heerde het publiek een niet al te aantrekkelijk duel voor. Dat de thuisploeg met een aantal opportunistische ballen dreigend probeerde te worden, was een voorspelbare taktiek. Heerde probeerde aan de andere kant combinaties op te zetten, maar ook dat lukte mondjesmaat. Het was dan ook een misser in de Heerder defensie die Beekbergen in het zadel hielp. Bij een lange bal in de 13e minuut kon de linksbuiten binnendoor snijden en kwam oog in oog met Heerde-doelman Jordy van Leeuwen. In een ultieme poging werd de inzet geblokt, maar kwam de rebound voor de voeten van Timo Bakker die alsnog de 1-0 in het lege doel kon tikken. Rond het half uur leek de overtuiging aan Heerder kant toe te nemen. Een aantal mogelijkheden leverde echter geen gelijkmaker op. Zo kopte Maarten Tuin uit een hoekschop voorlangs, zag Raoul Wijenberg een kansrijke inzet geblokt worden en mikte Roel Smit tot tweemaal toe van afstand niet zuiver genoeg. Ruststand 1-0.

Na de thee was het aan de Heerdenaren om er een schepje overtuigingskracht en creativiteit bij te doen. Dit lukte helaas vaker niet dan wel. Waar de duels en tweede ballen nog wel met regelmaat gewonnen werden, ontbrak de stootkracht om de Beekbergse defensie aan het wankelen te brengen. Uitgespeelde kansen waren er niet te noteren, al hadden afstandsschoten van opnieuw Roel Smit en invaller Jordy Toorn een beter lot verdiend. Beekbergen leek zodoende eenvoudig stand te houden en loerde steeds vaker op de beslissende tegenstoot. Dit leek twee keer te lukken, maar beide gevallen werden door gelegenheidsverdediger Tristan Keijl onschadelijk gemaakt. Een derde uitbraak was de defensie en uiteindelijk ook sluitpost Van Leeuwen te machtig: Jordy Vakkert gooide met een lage schuiver de wedstrijd in de 80e minuut in het slot (2-0). Het laatste greintje hoop op een positief resultaat was hiermee vervlogen en de wedstrijd ging als een spreekwoordelijke nachtkaars uit. Eindstand 2-0.

Een teleurstellende zondagmiddag voor de geelzwarten, want in plaats van omhoog kijken worden de mannen van trainer Gerrit Brouwer teruggeworpen in de onderste regionen van de Zondag 3e Klasse B. Komende zondag kan Heerde revanche nemen, al zal men dan tegen ZVV ’56 messcherp moeten zijn. Vorig seizoen verloor Heerde tweemaal van de oranjehemden, die ook in deze jaargang hun draai met drie overwinningen op rij lijken te hebben gevonden. Aanstaande zondag zal op Sportpark Molenbeek om 14:00 uur worden afgetrapt voor (nu al) een cruciaal potje voetbal. U bent uiteraard van harte welkom!

Scoreverloop VV Beekbergen – VV Heerde:
13. Timo Bakker 1-0; 80. Jordy Vakkert 2-0.

Opstelling VV Heerde:
Jordy van Leeuwen; Corstiaan Altenburg, Tristan Keijl, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd; Mike Bronsink, Raoul Wijenberg ©, Nick Schurink (46. Jordy Toorn); Roel Smit, Dewi van Velsen, Elkjar Dijkgraaf (81. Diederik Lagerweij).