Strijdbaar Heerde speelt gelijk, Epe kampioen: VV Heerde – SV Epe 1-1

maandag 24 april 2017

Speelronde 23 zorgde voor een speciale middag op sportpark Molenbeek. Ruim 1500 toeschouwers zagen hoe Epe kampioen werd in Heerde, maar ook hoe Heerde tot de laatste minuut strijdbaar was en minstens recht had op een punt. Dat punt kwam er ook toen na 80 minuten spelen een vrije trap van Jeffrey de Weerd in de scrimmage door een Epe verdediger in eigen doel werd gewerkt.  Stefan Lokhorst had Epe al na 2 minuten op voorsprong gezet. Eindstand 1-1.

Epe begon beter aan de wedstrijd. Heerde had in de openingsfase moeite met de bewegelijke Epenaren. Dat leverde na 2 minuten al de 0-1 op. Vanuit een voorzet kon Stefan Lokhorst vrijstaand inkoppen. Een domper voor Heerde. Toch wisten de geel-zwarten zich te herpakken. In het restant van de 1e helft kreeg Heerde dan ook de beste kansen. Roel Smit kreeg een grote kans na balverlies van Epenaar Lars Timmer. Zijn schot was echter te slap. Ook waren er kansen voor Stijn Rorije, Raoul Wijenberg en Elkjar Dijkgraaf. Heerde had zich voor rust al moeten belonen met de gelijkmaker, maar die bleef uit. In de 1e helft kreeg ook Epe nog een goede kans via wederom een kopbal van Lokhorst, maar met een katachtige redding wist doelman Tim Rorije erger te voorkomen.

De 2e helft kende een spelbeeld waarin Heerde puur op strijd en karakter Epe onder druk wist te brengen. Het leverde geen legio kansen op, maar Heerde was wel de bovenliggende partij. Het was dichtbij de gelijkmaker toen Raoul Wijenberg kon schieten vanaf een meter of 18. Helaas vloog de bal over. Er ontstond een wedstrijd waarin geen flitsend combinatiespel te zien was, maar dus wel veel strijd. Na 80 minuten spelen was het eindelijk raak voor Heerde. Een vrije bal werd in de zestien gebracht door Jeffrey de Weerd. De ingevallen Marvin van der Haar wist de bal te verlengen, waarna de bal door een Epe speler in eigen doel werd gewerkt. 1-1. Heerde wilde meer en ging op zoek naar de winnende goal door nog meer ballen in het zestien-meter gebied te pompen. Het leverde echter geen grote kansen meer op. Epe was nog wel dichtbij een doelpunt toen Lars Timmer uit een vrije trap kon inkoppen.

Met de 1-1 eindstand werd Epe kampioen. De felicitaties gaan dan ook uit naar Epe. Heerde pakte een belangrijk punt en heeft nu 3 punten voorsprong op DIO Oosterwolde. De 2e plek is voor Heerde heilig, omdat alleen die plek recht geeft op het spelen van nacompetitie. Heerde speelt nog tegen Steenwijk, Oldemarkt en Ruinen.

Scoreverloop: 0-1 Stefan Lokhorst (2e minuut), 1-1 eigen doelpunt Epe (80e minuut).

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd, Mike Bronsink, Michel Calkhoven (75. Marvin van der Haar), Raoul Wijenberg; Elkjar Dijkgraaf (80. Rico Vos), Stijn Rorije, Roel Smit.