Vv Heerde vr 1 wit verdiend van kampioen VSCO 61 vr1 3-1 in afscheidswedstrijd Nicolet Westrik

vrijdag 19 mei 2017

Donderdagavond 18 mei speelden de dames de competitiewedstrijd tegen VSCO 61 vr 1 uit Oosterwolde. Dit ivm een jeugd toernooi op zaterdag 20 mei bij vvHeerde.

VSCO 61 vr was afgelopen zaterdag tegelijkertijd met het 1e heren elftal kampioen geworden.

De dames van Heerde hadden nog 2 punten nodig in 2 wedstrijden om de 3e plek veilig te stellen.

We begonnen in de volgende opstelling

Doel Michelle achter vlnr Dianne, Daphne, Mandy, Niamh. Middenveld vlnr Gemma, Sandra/Dominique Shauna voor, Susan Dominique /Sandra Romee.

Wissels Nicolet, Hannelore, Willemijn en Hennie.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren het de dames van vv Heerde die de toon zette. Er werd direct goed druk op de bal gezet wat al snel resulteerde in kleine mogelijkheden en enkele hoekschoppen. Toch waren we soms wat te gehaast en mede door het stroeve kunstgras kwamen ballen niet goed aan of waren sommige dames sneller dan de bal meekwam. Zoals in de 7e minuut, een pass van Romee belande bij Suus zij vergat echter op snelheid de bal mee te nemen. In de 13e minuut een schot van Dominique, deze belande in de handen van de keepster. In de 20e minuut een lange bal van Dianne belande bij Suus zij speelde door naar Gemma door naar Dominique die de bal goed doorspeelde naar Romee, Romee tikte de bal door naar Shauna die via een rare curve de bal op de goal schoot. Echter de keepster kon de bal nog net voor de doellijn pareren.

In de 23e minuut werd Romee vervangen door Willemijn.

In de 30e minuut viel de 1-0. Via een hoekschop van Gemma belandde de bal bij Dominique, die de bal nog net door kon spelen naar Willemijn, die het leder in het doel schoot. In de 33e kwam na maanden blessureleed Hannelore in het veld voor Dianne, waardoor Willemijn in de verdediging ging spelen en ging Hanne rechts voorin ging spelen.

Bij een van de spaarzame uitvallen van VSCO was het een speelster die de bal hard over de goal schoot.

En in de 35e minuut viel vanuit het niets de 1-1. Bij een vrije schop halverwege onze helft werd de bal laag door het centrum getrapt iedereen van Heerde incl Mies miste de bal en speelster van VSCO die mee gelopen was kon de bal rustig in het doel schuiven. In de 37e minuut kwam Hennie Sandra aflossen.

In de rust werd Hanne vervangen door Dianne waardoor Willemijn voorin  ging spelen en Dianne haar eigen positie links achterin weer in nam.

In de 2e helft begon VSCO iets beter aan de wedstrijd dan de dames van vv Heerde. Echter dit duurde niet lang of de dames namen de regie weer over. Na een kwartier voetballen kwam Romee Hennie vervangen en Sandra Shauna.  Niet veel later moest Suus zich licht aangeslagen laten vervangen door Hanne. Na ca 25 minuten onderschepte Mandy een aanval van VSCO. Zij stak goed het middenveld over en leverde een prachtige pass af op Sandra die de bal randje 16 aannam en via een mooie passeer beweging alleen voor de keepster kwam en de bal knap in het doel schoot. 2-1. In de 75e minuut werd Gemma vervangen door Nicolet. Door een vervelende blessure was dit de laatste wedstrijd voor Nicolet. Ik hoop dat je nog vele wedstrijden ons komt aanmoedigen.

Na ca 80 minuten was het Hanne die uit een hoekschop waar de bal uit een kluts voor voeten rolde de 3-1 liet aantekenen.

Al met al een verdiende overwinning en in mijn ogen een van de beste wedstrijden van de laatste weken.

Rest mij Mandy en Hennie te bedanken voor hun meespelen. Nicolet te bedanken voor het afgelopen seizoen. Ik hoop (denk het wel) dat je nog vele malen ons komt aanmoedigen.

Maandag 22 mei as staat de laatste wedstrijd voor de dames op het programma. vvHeerde vr1 – Berkum vr 2 aanvang 19.45 uur.