Meiden D1 winnen gruwelijk spannend duel van WVF

zaterdag 10 oktober 2015

De stoere meiden van Heerde leken in het duel tegen de Westenholternaren net iets wakkerder want direct na het beginsignaal speelde de wedstrijd zich volledig af op de helft van de tegenstander. Met veel blessures en afwezigen aan Heerderse kant was dit overwicht nog niet zo vanzelfsprekend geacht. Na een doelpunt uit een bijna onmogelijke hoek maakte spits Sabine ook de 0-2 nadat ze uit een goede hoekschop de bal van Femke aangespeeld kreeg en in alle drukte het doel in werkte. Even leek het erop of Heerde misschien wel met 0-10 zou gaan rusten want het werd steeds drukker voor de goede WVF goalie. WVF probeerde wel aan te dringen via hun rechterspits maar onze sterke linksback Charlotte had hun handige aanvaller goed in de tang. De 0-3 viel door een prachtige intikker met buitenkant voet van Lonneke. Ze kreeg de bal dan ook perfect aangespeeld van een voortreffelijk voetballende Brigitte die zich als een goede voorstopper ontpopte. De slimme linksvoor Elmira creéerde veel ruimte wat soms niet door iedereen opgemerkt werd en toch maakte ze het in de combinatie mogelijk dat de oplettende Lonneke de 0-4 binnen kon werken.

Het tempo ging een beetje uit de ploeg wat voor WVF mogelijkheden met zich meebracht. De 1-4 en 2-4 vielen dan zomaar en met die stand gingen we rusten. Na de kop groene thee kon Heerde nog niet direct op gang komen en dat resulteerde in een 15 tal hachelijke minuten. WVF bleef drukken en kreeg kansen op meer maar onze keeper wist menig bal uit het doel te houden.
Het publiek voelde aan dat er weer wat gas gegeven moest worden en wist de meiden met de juiste spreekoren over het dooie moment heen te tillen, het geel/zwarte kwartiertje begon. Nadat Lieke over links al voor gevaar zorgde was het de spelverdeler Lonneke die op een gegeven moment gestart van eigen helft met een enorme krachtige solo de bal middels een weergaloos lobje over de keeper in het doel wist te werken, 2-5! Dit zou maar zo het doelpunt van de eeuw kunnen zijn ware het niet dat er jammerlijk voor buitenspel werd gevlagd. Toch ging Jaap en mede staflid Dianne uiteindelijk met een 2-5 overwinning, een fijn gevoel en drie punten naar huis.

Al met al is de conclusie dat er een mooie pot voetbal door een hardwerkend team op de mat werd gelegd wat vertrouwen biedt voor de thuiswedstrijd van a.s. zaterdag om 11.15 uur tegen het sterke Oene MD1D.