Heerde wint in Lemmer, 2e klasse lonkt: VV Lemmer - VV Heerde 1-3

maandag 29 mei 2017

Heerde heeft in Lemmer een eerste, grote stap gezet voor promotie naar de 2e klasse. In Lemmer wonnen de geel-zwarten met 1-3. Het enige dat Heerde zichzelf kan verwijten is dat het tweeluik met Lemmer niet al definitief beslist is. Heerde kreeg namelijk legio kansen en had zodoende een veel grotere uitslag neer kunnen zetten. Heerde kwam nog wel 1-0 achter, maar door twee doelpunten van Stijn Rorije en één van Timo Olde Olthof werd het 1-3. Laatstgenoemde miste in de 2e helft nog een penalty voor Heerde.

Waar Heerde in de vorige ronde tegen LVV Friesland moeite had om kansen te creëren, had het in Lemmer na 30 minuten spelen al enkele grote kansen gehad. De eerste kans was voor Stijn Rorije die zijn directe tegenstander te snel af was. Zijn inzet kon echter worden gekeerd. Ook Raoul Wijenberg was tweemaal dichtbij een doelpunt, maar beide keren werd zijn schot op het nippertje geblokt. Lemmer voetbalde gedurende de 1e helft wel mee, maar werd nog niet gevaarlijk. De eerste keer dat ze dat wel werden, was het ook direct raak. Een echte kans kon je het niet eens noemen, maar de nummer 10 van Lemmer schoot de bal van net buiten de 16 op prachtige wijze in de winkelhaak. Heerde liet zich echter niet van zijn stuk brengen en ging door met kansen creëren. Op aangeven van Corstiaan Altenburg kreeg Mike Bronsink de kans om uit te halen, maar ook zijn schot werd net geblokt. Toch werd het 1-1. Uit een corner. Jeffrey de Weerd wist het hoofd van Timo Olde Olthof te vinden en die kopte knap raak. Het begint zijn specialiteit te worden. 1-1! In het restant van de 1e helft waren er ook nog kansen voor Elkjar Dijkgraaf en Corstiaan Altenburg, maar de ruststand was (toch wel teleurstellend) 1-1.

De 2e helft verliep niet veel anders. Heerde was de betere van de twee en al snel kreeg het weer kansen. Vooral Mike Bronsink was de 2e helft gevaarlijk. Twee kanonskogels van ongeveer 25 meter treffen helaas de paal. En op aangeven van Raoul Wijenberg wist Mike Bronsink vanaf rechts ook het doel net niet te vinden. Na ongeveer een uur spelen kwam Lemmer met 10 man te staan na een schandalige overtreding van een Lemmer speler op Corstiaan. Voor Heerde teken om nog meer gas te geven, maar het zat deze middag bepaald niet mee in de afwerking. Heerde kwam echter wel op 1-2! Een voorzet van Elkjar Dijkgraaf werd slecht weggewerkt door een Lemmer verdediger. De bal belandde bij Stijn Rorije en die wist wel raad met dit buitenkansje. 1-2! Niet veel later moest Lemmer zelfs met 9 man verder toen nummer 9 zijn 2e gele kaart van de middag kreeg. Heerde kreeg vervolgens de uitgelezen mogelijkheid om op 1-3 te komen, namelijk via de strafschopstip. Timo Olde Olthof kon de 1-3 en daarmee zijn 2e van de middag op het scorebord zetten. Zijn penalty was echter niet goed genoeg en kon worden gestopt. Bij het publiek kwam steeds meer het besef dat Heerde de 2e klasse al lang en breed had kunnen veiligstellen in Lemmer. Een marge van 1 doelpunt is niet veel. Gelukkig wist Heerde daarom alsnog de 1-3 te maken. Raoul Wijenberg werd diep gestuurd. Oog in oog met de keeper behield hij het overzicht. Raoul legde af op de meegekomen Stijn Rorije, die van dichtbij kon binnentikken. 1-3 Heerde! En daar bleef het ook bij.

Een ongelofelijke wedstrijd in Lemmer. Uiteraard blijdschap bij iedere geel-zwarte, maar in het achterhoofd toch ook het idee dat de uitslag groter had moeten zijn. Juist dat moet de drijfveer zijn om op 2e pinksterdag (maandag 5 juni) nog één keer vol gas te geven. Heerde staat op de drempel van de 2e klasse, en dat is 35 jaar geleden! Kom daarom allemaal naar Sportpark Molenbeek op 2e pinksterdag en juich Heerde naar de 2e klasse! Aanvang 14.00 uur.

Scoreverloop: 1-0 Denny Portijk, 1-1 Timo Olde Olthof, 1-2 Stijn Rorije, 1-3 Stijn Rorije.

Opstelling Heerde: Tim Rorije, Dewi van Velsen, Timo Olde Olthof ©, Maarten Tuin, Jeffrey de Weerd, Mike Bronsink (75. Nick Schurink), William Bax, Raoul Wijenberg (88. Arne Sellies); Elkjar Dijkgraaf, Stijn Rorije, Corstiaan Altenburg (70. Daan Nijmeijer).