Golden Ladies behalen alsnog kampioenschap na 3-0 achterstand.

dinsdag 30 mei 2017

Maandagavond 29-5-2017 stond er voor de Golden Ladies de laatste wedstrijd op het programma nl in Oldebroek tegen OWIOS vr 25+.

Beide teams stonden gelijk met evenveel punten, echter OWIOS had een beter doelgemiddelde zodat er gewonnen moest worden voor het kampioenschap.

De wedstrijd begon echter niet goed voor de Goldies. Misschien nog bevangen door de warmte gezien de 3-0  tussenstand  na 20 minuten spelen.

Maar de dames rechten hun rug en vlak voor de rust was het Hennie Bosch die al slalommend de 3-1 tegen de touwen aanschoot.

In de rust even de puntjes op de I gezet de tactiek en opstelling aangepast en ja hoor vlak na rust was het Paulien  die de aansluitingstreffer binnenschoot. 3-2. Hierna was het de beurt aan Willeke, ze kreeg de bal aangespeeld en dolde haar tegenstandster of ze er niet stond en schoot zo de 3-3 binnen. Hierna was het wederom Hennie die een prachtige aanval over 4 schijven schitterend afrond met een bekeken schot onder in de hoek. 3-4. Tussendoor kreeg OWIOS ook een aantal goede mogelijkheden maar Sandra, Dirna, Jolanda en Jeanet verdedigden of hun leven er vanaf hing. Mocht er toch een bal op doel komen stond Ariaan er nog om alle ballen onschadelijk te maken.( Van Der Sar zou er jaloers op zijn). Op het middenveld heersten Wally Paulien en Jeanet en voorin hielden Maja Willeke en Hennie de bal goed vast totdat er aansluiting kwam. Het bleef spannend tot de laatste minuut. Paulien perste er nog een laatste sprint uit en maakte aan alle onzekerheid een eind door de beslissende 3-5 binnen te kegelen.

Al met al een verdiende overwinning voor de Golden Ladies. Denk dat ik namens de Goldies Dirna en Sandra mag bedanken voor het meespelen. Gezien de tropische omstandigheden was hun meespelen broodnodig. Ook een dank aan de vele meelevende toeschouwers uit Heerde.

Mvg

HvD